Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium


Főoldal - Hírek archívum - A 2023/2024. tanév hírei

A 2023/2024. tanév hírei, 1. félév

2023. szept. 4.
Új lap - 1

A 31. Izsák Imre Gyula komplex természettudományi verseny
időpontja: 2023. október 20-21.

MEGHÍVÓ a versenyre
Regisztráció a versenyre (csak a MEGHÍVOTT iskolák számára!)
Részletes információk

2023. szept. 4.
Új lap - 1

Tehetséggondozó-felvételi előkészítő szakkörök
általános iskolás tanulók számára

!!Figyelem változás!! Bővebb információk! (Frissítve)

2023. szept. 5.
Új lap - 1

Tanévnyító ünnepély

2023. szeptember 1-jén tartottuk meg a gimnázium fennállásának 129. tanévnyitó ünnepségét. Schneider János igazgató úr beszédében a tavalyi tanév értékelése és az érettségizett tanulóink továbbtanulási szakirányainak ismertetése mellett köszöntötte bejövő osztályaink (5.N, 9/Ny.A, 9/Ny.B, 9/AJTP.C) diákjait és új dolgozóinkat. Átadásra kerültek a 2022-2023-as tanév iskolai szintű díjai, melyekkel a legkiemelkedőbb tanulmányi és sporteredményeket elért – nem elballagott – tanulóinkat, valamint a legsikeresebb pedagógusainkat köszöntöttük.
Bővebb beszámoló

2023. szept. 5.
Új lap - 1

Dicséret a nemzetközi diákolimpián

Horváth Zsóka 11. N osztályos tanuló a magyar csapat tagjaként részt vett a XVI. Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpián. Tehetséges diákunk az augusztus folyamán Lengyelországban lezajlott versenyen dicséretben részesült, melyhez ezúton is gratulálunk! Tanárai: dr. Bóbics Lilla tanárnő és Kovács Tibor tanár úr. Felkészítői: Császár Kornél és dr. Csizmadia Szilárd.
A Zalai Hírlap (Zaol) tudósítása
Zaol podcast Zsókával

2023. szept. 6.
Új lap - 1

A Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok pontversenyének eredményei a 2022/2023. tanévben

B-jelű matematika feladatok versenye
12. osztályosok

7. helyezett: Hosszú Noel Zsolt 12.A
(tanárai: Kiss Zsolt, Kovács Tibor)
8. helyezett: Schneider Dávid 12.N
(tanára: Kulcsárné Jordán Ildikó)

C-jelű matematika gyakorlatok versenye
11-12. osztályosok

4. helyezett: Schneider Dávid 12.N
(tanára: Kulcsárné Jordán Ildikó)
6. helyezett: Hosszú Noel Zsolt 12.A
(tanárai: Kiss Zsolt, Kovács Tibor)

K-jelű matematika gyakorlatok versenye
9. osztályosok

3. helyezett: Domján István 9.A
4. helyezett: Derűs Ádám 9.A
5-7. helyezett: Pulka Gergely 9.A
(tanáraik: Pálovics Róbert, Péteri Szabolcs)
12. helyezett: Szabó Bálint 9.N
16. helyezett: Szabó Bence 9.N
(tanáruk: Schneider János)

G-jelű fizika gyakorlatok versenye
9. osztályosok

5. helyezett: Szabó Bálint 9.N
9. helyezett: Szabó Bence 9.N
16. helyezett: Wolf Erik 9.N
(tanáruk: Kovács Tibor)

10. osztályosok
8. helyezett: Toplak Ágnes 10.N/2
10. helyezett: Szatmári Emese 10.A
(tanáruk: Pálovics Róbert)

2023. szept. 8.
Új lap - 1

Keresztury Dezső 119. évforduló

Iskolánk egykori tanulója, Keresztury Dezső születésének 119. évfordulójáról a városi ünnepséghez csatlakozva emlékeztünk meg. A Széchenyi-díjas írónak, költőnek, irodalomtörténésznek, egyetemi tanárnak és közéleti személyiségnek emléket állító műsorban ifj. Horváth Károly népzenész felkészítésében Keresztes Gergő Bendegúz 12. N és Keresztes Janka 9. N osztályos tanulók adtak elő zalai népzenét. Karáth Anita tanárnő tanítványa, Burány Béla Bulcsú (12. A) pedig Kosztolányi Dezső Szeptemberi áhítat című versével emlékezett meg a város szülöttéről. Iskolánkat a 9/Ny. A osztály képviselte, Schneider János igazgató úr és a diákönkormányzat tagjai koszorút helyeztek el a gimnázium közössége nevében Zalaegerszeg díszpolgárának belvárosi mellszobránál.

2023. szept. 8.
Új lap - 1

Beruházás a gimnáziumban

2023. augusztus 7-én sajtótájékoztatóval egybekötött iskolabejárásra került sor. A KEHOP-pályázat keretében 677 millió forintos ráfordítással 2024 júniusára megújul a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium.
Kép (Seres Péter – Foto Zalaegerszeg)
A ZTV tudósítása

2023. szept. 21.
Új lap - 1

Az Atlétika Diákolimpia Ügyességi- és Váltófutó Csapatbajnokságának megyei fordulóján

III.-IV. korcsoportban:

távolugró csapatban:
1. helyezett: Bella Mátyás, Kálmán Milán, Szabó Levente 7.N, Gellén Mátyás István, Martonics Armand 8.N
10x200 m-es vegyes váltóban:
1. helyezett: Németh Lujza 6.N, Bella Mátyás, Németh Balázs Ákos 7.N, Bodrogi Blanka, Horváth Lili Jázmin, Kistüttősi Lilien, Martonics Armand, Papp Péter, Vébner Dominik 8.N, Takács Flóra 9.Ny/A

V.-VI. korcsoportban:

női svédváltóban:
1. helyezett: Barabás Fanni 9.B, Gyenese Zsófia 10.A, Bognár Emma Zsófia 10.B, Kaszás Viktória 11.N/2
férfi svédváltóban:
1. helyezett: Both Bálint 9.Ny/B, Szirmai Nimród 11.A., Bagonyai Botond, Kontler Botond 12.B

2023. szept. 22.
Új lap - 1

Tovább a matematika útján Interjú Csiszár Alízzal

Csiszár Alíz , aki a 9/Ny.A matematika tagozatos osztály tanulója, adott rövid interjút. Alíz sokféle területen bizonyított, a Magyaroszág Jó Tanuló, Jó sportoló 2022 díj mellett 2023-ban a Hegedüs Viktor Marcell Alapítvány díját is elnyerte.
Az interjú a zalamedia.hu felületén olvasható

2023. szept. 25.
Új lap - 1

Neumann János 120

Neumann János vándorkiállítás a Zrínyiben.

2023. szept. 26.
Új lap - 1

Végzős diákunk kiállítása az iskolai galérián

Gaál Anna 12. B osztályos tanuló alkotásaiból nyílt kiállítás a gimnázium Borbás-galériáján. A Dienes Gyula tanár úr által megnyitott tárlat az iskola I. emeletén látható.

2023. okt. 2.
Új lap - 1

Zrínyi-túra

A 12. B osztály szervezésében valamennyi osztályunk részt vett az iskola hagyományos, őszi közösségépítő gyalogtúráján. A tíz állomásból álló Zrínyi-túra végállomása a bazitai városrészben található TV-torony volt.

2023. okt. 2.
Új lap - 1

Pénzügyminisztériumi elismerés

Kiss Botond Attila, 12. N osztályos tanuló a pénzügyi tudatosság fejlesztése terén elért kiemelkedő eredményei elismeréseként Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díjat vett át Varga Mihály pénzügyminisztertől Budapesten, a Pénzügyminisztériumban rendezett ünnepségen.
Fotó: Pénzügyminisztérium

2023. okt. 2.
Új lap - 1

Látogatás a Zöld Kampuszon

Pethőné Choma Anita tanárnő szervezésében egy diákcsoportunk megismerkedett a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központja fenntarthatósági tanösvényének állomásaival, valamit az intézmény környezettudatos és energiahatékony működésével.

2023. okt. 6.
Új lap - 1

Moving School Challenge Mozgásban az iskolák kihívás

Iskolánk erős a sportban, akárcsak a tanulásban. Ebben a tanévben csatlakoztunk a 7 ország 100 iskoláját megmozgató Moving School Challenge "Mozgásban az iskolák kihívás" nemzetközi programjához. Júniusban bekerültünk Aktív Iskolák úgynevezett klubszintjére és tanulóink lelekesen gyűjtik a "Millió lépés" pontokat -ehhez családtagok és barátok is csatlakozhatnak! Iskolánk nevez Zala megyében a legtöbb diákolimpiai versenyszámban. Reméljük a projektek hozzájárulnak a testmozgás, az egészséges életmód fejlesztéshez, a szükős sportszerkészlet javításához!
Az iskolai sporthíreket a Zrínyi Gimnázium Sport - Rozsnyói Sándor Sportalapítvány oldalon követhetik az érdeklődők.

2023. okt. 6.
Új lap - 1

Szombathelyi séta

Az ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ a 2023. évi Tini galopp vetélkedőt 2023. október 4-én, szerdán tartotta, hagyományos módon, információkereső, szövegértő városi séta formájában.
Iskolánk négyszer három fővel képviseltette magát. Legjobb eredményként "Alfa nevű" csapatunk második helyezést ért el Léber Kiara, Tóth Krisztián Axel és Varga Noémi Dorina részvételével.
(Kísérő tanárok: Bretus Gyöngyi és Geráth Júlia)
A képen az "Igen?!" nevű csapatban legfiatalabb diákjaink feladatmegoldás közben.

2023. okt. 6.
Új lap - 1

Bella Mátyás 7.N osztályos tanulónk, a Zalaszám-ZAC tehetsége országos bajnoki címet szerzett

A Magyar Atlétikai Szövetség Kecskeméten rendezte meg az U18, U16 és U14 korosztályok összetett országos bajnokságát. Csiszár Attila edző tanítványa, Bella Mátyás az U14 korosztály "A" változatában állt rajthoz. A négy versenyszámból a távolugrást 553 cm-es eredménnyel megnyerte, a másik három versenyszámban (magasugrás: 164 cm, 60 m gát: 9,42 mp, sípoló rakéta hajítás: 54,46 m) pedig második helyezéseket elérve nyert összetett országos bajnoki címet Bella Mátyás 2294 pontos teljesítménnyel.
Fotó: ZAC
A Zalai Hírlap (Zaol) tudósítása

2023. okt. 9.
Új lap - 1

Megemlékezés az aradi vértanúkról

Dr. Beckné Sallay Anikó tanárnő és Kondákor Márk tanárjelölt egyetemi hallgató szervezésében iskolai műsorral emlékeztünk meg az aradi vértanúkról. A belvárosi Csány-szobornál Schneider János igazgató és a DÖK képviselői helyeztek el koszorút az iskola közössége nevében. A városi műsorban iskolánk diákjai is közreműködtek.
Fotó: Keresztes János

2023. okt. 9.
Új lap - 1

Neumann120 vándorkiállítás a Zrínyiben

A világhírű magyar származású matematikusra, Neumann Jánosra (1903-1957) emlékeztünk születésének 120. évfordulója alkalmából a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnáziumban. A Neumann Társaság az idei évben egy nagyszabású országos megemlékezés-sorozattal készült, ennek részeként nyílt meg a Neumann János munkásságát bemutató vándorkiállítás iskolánkban.
A kiállítást megnyitó rendezvényen köszöntőt mondott dr. Vadvári Tibor Zalaegerszeg megyei jogú város alpolgármestere, és Kajári Attila a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója. Schneider János igazgató úr is köszöntötte a vendégeket. Czett Lóránd 5.N osztályos tanuló Székely Endre Rondino című darabját játszotta trombitán.
A megnyitó ünnepségen részt vettek a tankerület és a helyi szakképzés iskoláinak vezetői, tanárai, továbbá iskolánk tanárai és diákjai.
A rendezvény alkalmából dr. Kovács László nyugalmazott tanszékvezető professzor tartott nagy sikerű, gazdagon illusztrált előadást Neumann János magyar szellemi gyökereiről és amerikai sikereiről. Kovács tanár úr több Neumann-könyv, publikáció szerzője, a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola főiskolai tanára, tudományos rektorhelyettese volt.

Média megjelenések:
ZAOL
ZALAmédia
ZTV

2023. okt. 9.
Új lap - 1

„START Ideathon” program (országos ötletverseny és képzéssorozat)

A „START Ideathon” program az MTM-ekben és partnerintézményeikben tanuló, 16-20 év közötti (érettségi előtt álló) fiatalok számára van meghirdetve.
Azoknak a 2-5 fős középiskolás csapatoknak a jelentkezését várjuk, amelyek tagjai kreatívak, felismerik és megragadják a lehetőségeket, érdeklődnek a vállalkozások, a vállalkozói lét iránt.
A részt vevő diákok elsősorban vállalkozói kompetenciáik fejlesztéséhez kapnak majd segítséget egy online kurzus keretében (havi egy alkalommal, szombatonként).
E mellett lehetőségük lesz találkozni ideálokkal, valamint részesei lehetnek egy startup csapatnak. Végül, de nem utolsó sorban értékes nyereményekért (műszaki eszközök, élmények) szállhatnak versenybe..
A pályázati felhívás, a pályázattal kapcsolatos további információk és a jelentkezési felület elérhető a START Ideathon honlapján: https://ideathon.startprogram.ntk.hu/
A jelentkezés időszaka: 2023. október 2. – november 23.
Az érdeklődő tanulók Kiss Zsolt igazgató-helyettes urat keressék!

2023. okt. 10.
Új lap - 1

Népzenei versenyen siker

A Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát-medencei döntőjében a Völgyi banda elnevezésű zenekar tagjaként nagydíjat nyertek a Zalaegerszegi Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészeti Iskola népzene és népi ének tagozatos tanulói, köztük gimnáziumunk diákjai: Keresztes Hanna (8. N), Keresztes Janka (10. N), Keresztes Gergő Bendegúz (12. N). Felkészítő tanáruk: ifj. Horváth Károly
Fotó: Keresztes János

2023. okt. 11.
Új lap - 1

ARANY JÁNOS TEHETSÉGGONDOZÓ PROGRAM a 2024/25-ös tanévben

- Mit kell tudni az ARANY JÁNOS TEHETSÉGGONDOZÓ PROGRAMRÓL (AJTP) minden nyolcadikos diáknak és szüleiknek, ill. osztályfőnökeiknek?
(kattintson a szövegre)

- PÁLYÁZATI KIÍRÁS a 2023/2024. tanévben 8. évfolyamon tanuló diákok számára a hátrányos helyzetű, tehetséges diákok továbbtanulását segítő Arany János Tehetséggondozó Programban való részvételre
(kattintson a szövegre)

2023. okt. 11.
Új lap - 1

Beiskolázási tájékoztatók a 2024/25. tanévre

2023. november 14. (kedd) 16:00 óra: Arany János Tehetséggondozó Program (AJTP) tájékoztatója
2023. november 21. (kedd) 16:30 óra: Öt és négy (ÚJ) évfolyamos képzések felvételi tájékoztatója
a tájékoztató tartalma itt megtekinthető.
2023. november 23. (csütörtök) 16:30 óra: Nyolc évfolyamos képzés felvételi tájékoztatója
a 8 évfolyamos képzés beiskolázási tájékoztatója itt olvasható.
Várjuk az érdeklődő diákokat és szülőket!
LÉGY TE IS ZRÍNYIS!
Várunk novemberi beiskolázási tájékoztatóinkon!
Amíg szüleid a hasznos technikai információkat hallgatják, Te diákjaink és tanáraink révén bepillantást nyerhetsz a gimnázium életébe.
SZÁMÍTUNK RÁD IS!

A jelentkezési lapot erre a linkre kattintva tudja pdf formátumban letölteni
A jelentkezési lap erre a linkre kattintva word docx formátumban letölthető

2023. okt. 12.
Új lap - 1

Target Sprint Országos Bajnokság 2023 Miskolc

Target Sprint nyílt irányzékú (rúgós puska) - serdülő fiú
- 3. helyezett Ekler Péter 7.N
Target Sprint nyílt irányzékú (rúgós puska) - serdülő leány
- 1. helyezett Horváth Regina 7.N
- 5. helyezett Varga Petra 8.N
Target Sprint nyílt irányzékú (rúgós puska) - ifjúsági fiú
- 2. helyezett Csiszár Ábel 9/Ny.B
- 5. helyezett Ekler Péter 7.N
Target Sprint nyílt irányzékú (rúgós puska) - ifjúsági leány
- 3. helyezett Horváth Regina 7.N
- 4. helyezett Varga Petra 8.N
Target Sprint nyílt irányzékú (rúgós puska) - junior fiú
- 2. helyezett Csiszár Ábel 9/Ny.B
Target Sprint pisztoly - serdülő fiú
- 4. helyezett Ekler Péter 7.N
Target Sprint vegyes (pisztoly-puska) – serdülő fiú
- 2. helyezett Ekler Péter 7.N
Target Sprint vegyes (pisztoly-puska) – serdülő lány
- 3. helyezett Horváth Regina 7.N
- 5. helyezett Varga Petra 8.N
Target Sprint zártirányzékú puska NK – ifjúsági fiú
- 5. helyezett Csiszár Ábel 9/Ny.B
Target Sprint zártirányzékú puska NK – ifjúsági lány
- 5. helyezett Varga Petra 8.N

2023. okt. 13.
Új lap - 1

Az Atlétika Diákolimpia Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokságának országos döntőjén

9. helyezett: Barabás Fanni 9.B, Gyenes Zsófia 10.A, Bognár Emma Zsófia 10.B, Kaszás Viktória 11.N/2
felkészítő: Kámán Ferenc és Laczkó László

2023. okt. 18.
Új lap - 1

ÚJ KÉPZÉS a Zrínyi-gimnáziumban

A 2024/25-ös tanévtől új, általános tantervű, négy évfolyamos képzést indítunk, amelyre a 8. osztályos tanulók jelentkezését várjuk.
Az ÚJ négy évfolyamos képzés felvételi tájékoztatója: 2023. november 21. (kedd) 16:30 óra

2023. okt. 19.
Új lap - 1

Deák ünnepség

A Deák Ferenc születésének 220. évfordulója alkalmából rendezett városi megemlékezésen tanulóink működtek közre. Iskolánk kórusát Gyutainé Kiss Gabriella tanárnő, míg a verset és a műsor keretében elhangzott szövegrészletet előadó diákokat – Nagy Krisztofert (10. A) és Frankovics Gréta Lujzát (9. B) – Hajduné Szabó Ágnes tanárnő készítette fel. A rendezvényen ifj. Horváth Károly népzenész zrínyis tanítványai is színesítették az ünnepi programot. Iskolánk diákságát az 5. N és a 9/B. Ny osztályok tagjai képviselték. A gimnázium részéről Stárics Roland intézményvezető-helyettes úr helyezett el koszorút.
Kép (Fotó: Seres Péter – Foto Zalaegerszeg)

2023. okt. 21.
Új lap - 1

Rendhagyó magyaróra a könyvtárban

2023. október 18-án Bubits Károlyné tanárnővel, a Pannon Tükör főszerkesztőjével a 10.N osztály tanulói ellátogattak a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárba (DFMVK), ahol a digitális állományban való keresés fortélyaival, illetve a digitális állomány felépítésével és működésével ismerkednek meg. A program során a diákok megtekintették a „Könyv-Érték-Tár” című, a könyvtár helyismereti gyűjteményének ritkaságaiból álló kiállítást. Az osztályt Kiss Gábor főkönyvtáros, korábbi intézményvezető fogadta.

2023. okt. 21.
Új lap - 1

Díszokleveles kitüntetésben részesülő pedagógusok köszöntése

2023. október 19-én Farkasné Perlaki Edit tanárnő és Halmi László tanár úr városi ünnepség keretében átvette aranydiplomáját a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. Korábbi pedagógusainkat a tantestület nevében Schneider János igazgató úr, Hajduné Szabó Ágnes tanárnő, a humán munkaközösség vezetője, illetve Novák Róbert tanár úr, a reál munkaközösség vezetője, továbbá Szőke Károly tanár úr köszöntötte a jeles alkalomból.
Képek: Seres Péter – Foto Zalaegerszeg
Zalaegerszeg.hu tudósítása
A ZTV tudósítása, benne interjú Halmi László tanár úrral

2023. okt. 21.
Új lap - 1

A 31. Izsák Imre Gyula komplex természettudományi verseny eredménye
Az összetett versenyben (összesen 25 versenyző):
1. díjat kapott: Keresztély Zsófia (Szent István Gimnázium)
2. díjat kapott: Falucskai András (Berzsenyi Dániel Gimnázium)
3. díjat kapott: Bakos Péter (Kecskeméti Katona József Gimnázium)
A tantárgyi versenyben elért eredménye alapján KÜLÖNDÍJAT kapott:
Matematikából: Patard Máté Mathieu (Batthyány Lajos Gimnázium)
Fizikából: Gondor Bendegúz (Keszthelyi Vajda János Gimnázium)
Programozásból: Andai Márk (Eötvös József Gimnázium és Kollégium)
A programozásból legmagasabb pontszámot elérő 3 versenyző részt vehet az Informatikai Diákolimpia válogató versenyén.

Részletes beszámoló

2023. okt. 21.
Új lap - 1

#azirodalomvilágnézet – Juhász Anna irodalmár a gimnáziumban

E jelmondatot körbejárva Karáth Anita és Takács Aliz Ilona tanárnők szervezésében a 9.N osztály rendhagyó magyaróra részese volt 2023. október 19-én. Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser látogatott el iskolánkba, aki előadást tartott a diákoknak az irodalom szerepéről a mindennapokban. Értékes gondolatokkal gazdagította a középiskolásokat és felhívta a figyelmet az irodalom fontosságára, sokszínűségére.

2023. okt. 25.
Új lap - 1

5.N osztály tagjai a Göcseji Múzeumban

2023. október 17-én és 24-én a középkori város és életmód tananyagához kapcsolódó helytörténeti kiállítási anyagot tekintették meg az 5.N osztály tagjai a Göcseji Múzeumban Geráth Júlia tanárnő és Monok Zoltán tanár úr szervezésében.

2023. okt. 25.
Új lap - 1

Megemlékezések az 1956-os forradalomról és szabadságharcról

Diákjaink ünnepi műsora

Az iskolai ünnepi műsort Gyutainé Kiss Gabriella és Rinfel Mónika tanárnők osztályai, a 11. N/1. és 11.N /2. adták. Az előadás során „A Pál utcai fiúk” című musical ismert és kedvelt betétdalai csendültek fel énekes-táncos produkciók formájában.

Múzeumlátogatás a Mártírok úti ’56-os pincebörtönben

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire és a kommunista diktatúra meghurcoltjai való emlékezés jegyében három osztályunk ellátogatott a Göcseji Múzeum fenntartásában lévő ’56-os pincebörtönbe. Az 1950-es évek társadalom-, gazdaság- és eseménytörténeti fordulópontjainak felidézése múzeumpedagógus segítségével ingyenes múzeumpedagógiai foglalkozás keretében történt.

Koszorúzás a városi ünnepségen

Az iskola közössége nevében Schneider János igazgató úr és a DÖK képviselői helyeztek el koszorút az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésére emlékező városi ünnepi rendezvényen.
Kép: Bálizs Zsuzsa

Maléter Pál Emlékérem

Az 1956-os forradalom és szabadságharc eszmeiségének megőrzése és ápolása érdekében végzett tevékenysége elismeréséül nemzeti ünnepünk alkalmából Maléter Pál Emlékérmet adományozott Stárics Roland igazgatóhelyettes úrnak, a Zala Megyei ’56-os Hagyományőrző Egyesület elnökének Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter úr. Az elismerést Budapesten, a Stefánia Palotában Gion Gábor, a Honvédelmi Minisztérium védelmi stratégiáért és humánpolitikáért felelős államtitkára és Takács Attila Géza vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének területvédelmi helyettese nyújtotta át.

2023. okt. 25.
Új lap - 1

Dienes Gyula művésztanár kiállítása

Dienes Gyula tanár úr alkotásaiból nyílt kiállítás a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Báthory István Technikumában. A tárlatnyitót diákok verselőadással tették ünnepélyessé, amelyet Müller Imre művésztanár ajánlott a megjelentek figyelmébe.

2023. okt. 25.
Új lap - 1

Tisztújítás a ZVDÖK-ben

Gimnáziumunk diákságát képviselve Kovács Gréta Míra (11. B) bekerült a Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat tagjai közé. A diákszervezet munkáját intézményünk részéről Magyar Kristóf (11. B) segíti még.
Fotó: Pezzetta Umberto – Zalai Hírlap / Zaol
A Zalai Hírlap tudósítása

2023. okt. 26.
Új lap - 1

A pécsi orvostanhallgatók által szervezett országos II. Potathlon: Várandósságról és újszülöttkorról verseny döntőjében
1. helyezett csapat: Ruzsics Bálint, Wrana Ákos 11.A
(tanáruk: Szőke Károly)

2023. okt. 26.
Új lap - 1

Fogadóórák

Az 5-12. osztályok számára: november 7. (kedd) 17.00-19.00
Terembeosztás

2023. okt. 27.
Új lap - 1

A Bolyai matematika csapatverseny (3-8. osztály) megyei fordulójában

6. évfolyamon
1. helyezett csapat: Németh Abigél Mária, Matécsa-Sergyán Mira, Répási Regina Amira, Srágli Anna Sára 6.N
2. helyezett csapat: Papp Pongor Benedek, Pete Csongor Zalán, Sebestyén Ádám, Török Levente 6.N
(tanáruk: Egyedné Tulok Renáta)

7. évfolyamon
1. helyezett csapat: Horváth Regina, Jakab Milán, Salamon Krisztián, Sali Dávid 7.N
2. helyezett csapat: Bella Mátyás, Horváth Lilla, Schneider Viola, Szabó Zsombor 7.N
(tanáraik: Benke Barbara, Pálovicsné Tusnády Katalin)

8. évfolyamon
3. helyezett csapat: Balla Botond, Máté Kristóf, Ughy-Szabó Réka, Peszlen Márton 8.N
(tanáraik: Benke Barbara, Egyedné Tulok Renáta)

A helyezett csapatok mindegyike döntőbe jutott.

2023. okt. 31.
Új lap - 1

Gólyaavató a gimnáziumunkban

A 9. B osztály által szervezett jó hangulatú, ügyességre és ötletességre építő, közösségkovácsoló gólyaavatót a 9/Ny. A osztály nyerte, így jövőre ők lesznek a szervezők. A nap zárásaként pedig gólyabulit tartottunk a DÖK szervezésében.

2023. nov. 1.
Új lap - 1

Karáth Anita tanárnővel, költőnővel készült Podcast a Zalai Hírlap (Zaol) jóvoltából

Kép: Zalai Hírlap
1. rész
2. rész
2023. nov. 6.
Új lap - 1

Az ELTE TKK partnerintézménye vagyunk

Erdélyi Dorisz, az ELTE Tanárképző Központjának munkatársa, a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnáziumban – hajdani iskolájában – átadta Schneider János intézményvezetőnek a két intézmény együttműködését kifejező partneriskolai táblát.

Fotó: ELTE TKK
2023. nov. 7.
Új lap - 1

A Náboj nemzetközi fizikaversenyen

Junior kategóriában
a nemzetközi mezőnyben 22., a magyarországi mezőnyben 2. helyezett csapat:
Ferecskó Máté 10.A, Pulka Gergely Tamás 10.A, Szabó Bence 10.N, Wolf Erik 10.N, Zámolyi Norbert 9.N
(tanáraik: Dr. Bóbics Lilla, Egyedné Tulok Renáta, Kovács Tibor)

Senior kategóriában
a nemzetközi mezőnyben 9., a magyarországi mezőnyben 4. helyezett csapat:
Fercsák Flórián 11.A, Fitos László Vencel 12.A, Horváth Zsóka 12.N, Sági Kornél Ábel 12.A, Toplak Ágnes 11.N
(tanáraik: Dr. Bóbics Lilla, Kovács Tibor, Pálovics Róbert)

2023. nov. 9.
Új lap - 1

Menza kérdőív

Az iskolánkban lévő menza üzemeltetője a Hungast Vital Kft. ezúton kéri a diákokat és a szülőket a szolgáltatásuk felmérésével kapcsolatban a következő kérdőívek kitöltésére.
Köszönjük a kérdőívek kitöltését!
A linkek érvényességi ideje: 2023.11.22.

A diákoknak szóló kérdőív
A szülőknek szóló kérdőív
2023. nov. 9.
Új lap - 1

Boldogságóra Program

Iskolánk tavaly óta viseli a Boldog iskola címet. A program keretében több kolléga is boldogságóra gyakorló pedagógus. A címátadó ünnepségen Molnár-Csík Enikő és Takács Aliz Ilona tanárnők vettek részt október 25-én, Budapesten, az Erkel Színházban. A rendezvény keretein belül átvették a hivatalos oklevelet és megismerkedtek az újonnan induló Önbizalom Programmal. Ezen felül előadásokat hallgattak meg a programban résztvevő kollégák és szülők tapasztalatairól. A kerekasztal beszélgetés során Bagdi Bella – a program megálmodója – bemutatta a Mindfulness továbbképzést, melyet jó szívvel ajánlott a jelenlévőknek.

2023. nov. 22.
Új lap - 1

IX. ZegaSztár

Több tanulónk a IX. ZegaSztár döntőjébe jutott Sok sikert kívánunk a december 9-i gálára!

A kategóriánként döntőbe jutottak névsora a www.egerszegihirek.hu oldalon.
2023. nov. 22.
Új lap - 1

Nyugalmazott művésztanárunk életművét bemutató kiállítás

Hazatérés címmel jubileumi kiállítása nyílt Szényi Zoltán festőművésznek szülővárosában, Sopronban. A Zalaegerszegen élő alkotónak még sosem volt önálló tárlata gyermekkori lakóhelyén, ám 75. születésnapja alkalmából most bemutathatja élete eddigi munkásságát.
A kiállítás november 19-ig látogatható a Liszt Központ Munkácsy termében.
(Fotó: Antalfi Dániel)

A Zalaegerszeg c. újság tudósítása
A Zalai Hírlap tudósítása
A Sopron média tudósítása
2023. nov. 27.
Új lap - 1

Az Ady Endre városkörnyéki versmondó versenyen

5-6. évfolyamon
1. helyezett és különdíj: Kostrigina Mariia (5. N)
tanárai: Geráth Júlia és Kollaricsné Soós Erika

9. évfolyamon
2. helyezett és különdíj: Drózd Emília (9. N)
tanára: Karáth Anita
3. helyezett: Papirnyy Oleksandr (9.A)
tanára: Laki Sarolta

2023. nov. 27.
Új lap - 1

A Bolyai anyanyelvi csapatverseny területi fordulójában

2023. november 30-án díjaztuk a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny terület fordulóján helyezést elért diákjainkat.
A díjakat Stárics Roland igazgatóhelyettes úr és Takács Aliz Ilona tanárnő, a verseny helyi szervezője adták át.

Vass-Zala vármegye
5. évfolyamon
1. helyezett csapat: Farkas Veronika, Necze Boróka Anna, Simon Kata és Sziráki-Lakós Fáni (5. N)
tanáraik: Geráth Júlia és Kollaricsné Soós Erika

8. évfolyamon
1. helyezett csapat: Borbély Dániel, Máté Kristóf, Ughy-Szabó Réka és Vizy Júlia (8. N)
tanáraik: Geráth Júlia és Karáth Anita
3. helyezett csapat: Mikos Péter Ferenc, Németh Botond Csongor, Papp Péter és Száraz Zalán (8. N)
tanáruk: Geráth Júlia

Mindegyik helyezett csapat az országos döntőbe jutott.

Pannónia kerület
9. évfolyamon
9. helyezett csapat: Kiss Anna Zsófia, Szijártó Nóra, Szili Magda, Tóth Abigél (9. N)
tanáruk: Karáth Anita

10. évfolyamon
4. helyezett csapat: Fehér Anna Franciska, Peresztegi-Szakály Bálint, Primusa Flóra (10. B) és Seregélyes Mária (10.A)
tanáraik: Geráth Júlia és Vass Szilvia

2023. nov. 27.
Új lap - 1

A B33 (félpályás kosárlabda) diákolimpia Zala és Vas megyei összevont döntőjében

IV. korcsoportban
2. helyezett csapat: Márton Bulcsú, Szabó Zsombor 7.N, Adrovicz Bálint, Martonics Armand 8.N
felkészítő: Szekér Gábor

2023. nov. 28.
Új lap - 1

Megemlékeztünk Zrínyi Miklós halálának évfordulójáról

Zrínyi Miklós halálának 359. évfordulójára emlékezve koszorút helyezett el Halmi László nyugalmazott igazgatóhelyettes úr és Stárics Roland igazgatóhelyettes úr a költő, hadvezér, politikus belvárosi lovasszobránál. Az iskolavezetés tagjai az iskolaudvarban lévő mellszobrot is megkoszorúzták.
Fotó: Fekete László

2023. nov. 28.
Új lap - 1

Zöld Kampuszon jártunk

Pethőné Choma Anita tanárnő vezetésével diákcsoportunk járt a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ Zöld kampuszán a környezeti nevelés és a pályaorientáció jegyében.

2023. nov. 29.
Új lap - 1

A Pénzmesterek verseny országos döntőjében esszéírás kategóriában

3. helyezett: Kiss Anna Zsófia 9. N
(Tanára: Rinfel Mónika)

2023. nov. 29.
Új lap - 1

Gratulálunk az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyek (OKTV)
DÖNTŐIBE jutott tanulóinknak és felkészítő tanáraiknak.

Részletes tájékoztató
Angol nyelvből (I. kategóriában)
3. helyezett: Rózsa Rebeka 12. N

Biológiából (II. kategóriában)
48. helyezett: Németh Gellért 12. N (tanára: Pálffy Lívia)
Digitális kultúrából (I. kategóriában)
28. helyezett: Baranyai Áron 11. A
41. helyezett: Kiss Balázs Viktor 11. N/1.
47. helyezett: Dancs Lili 11. A (tanáruk: Ipcsics Csilla)
42. helyezett: Zsenák Csaba Bendegúz 12. A (tanárai: Ipcsics Csilla, Fekete Sándor Lajosné)

Fizikából (II. kategóriában)
15. helyezett: Fitos László Vencel 12. A (tanára: Kovács Tibor)
26. helyezett: Horváth Zsóka 12. N (tanárai: dr. Bóbics Lilla, Kovács Tibor)
Földrajzból
13. helyezett: Hegedüs Máté Mihály 11. A
25. helyezett: Török-Papp Emma 11. A (tanáruk: Stárics Roland)

Francia nyelvből (I. kategóriában)
8. helyezett: Kiss Botond Attila 12. N (tanára: Vass Szilvia)
Matematikából (II. kategóriában)
10. helyezett: Sági Kornél Ábel 12. A (tanárai: Kovács Tibor, Péteri Szabolcs)
38. helyezett: Szeglet Bálint Péter 12. N (tanárai: Benke Barbara, Péteri Szabolcs)

Német nyelvből (I. kategóriában)
4. helyezett: Kiss Botond Attila 12. N (tanára: József Attila, Rinfel Mónika)

2023. dec. 1.
Új lap - 1

Fenntarthatósági és pályaorientációs előadás Zalaegerszeg épített és természeti örökségéről

A Gébárti-tó és környékének rekreációs, szabadidős használatát elősegítő infrastruktúra kialakítása témakörben négy előadás került megtartásra 10. évfolyamos diákok számára.

Fotók: Köves Eszter
2023. dec. 1.
Új lap - 1

Aktív iskola vagyunk

A Zalaegerszegi Tankerületi Központhoz tartozó Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium, valamint a Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend által fenntartott Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium idén szeptembertől viseli az Aktív iskola kitüntető címet. A fenntartók és intézmények közötti kiváló együttműködésről a napokban sajtótájékoztatót tartottak.

A Zalai Hírlap / Zaol tudósítása
2023. dec. 4.
Új lap - 1

Hódítsuk meg a Biteket Versenyen

Kadét kategóriában
2. helyezett: Csiszár Alíz, Jósa Nimród Attila 9/Ny.A
4. helyezett: Horváth Péter 9/Ny.A
(tanáruk: Ipcsics Csilla)

2023. dec. 5.
Új lap - 1

Találkozás Nyáry Krisztiánnal

Nyáry Krisztián író, kommunikációs szakember volt a vendége gimnáziumunknak december 8-án, aki a hangulatosan berendezett tornacsarnokban tartott rendhagyó irodalom órát a népes közönségnek. Az olvasást népszerűsítő gondolatokon kívül szó esett a közkedvelt Így szerettek ők című kötetsorozatról, valamint a legújabb írásairól is.

2023. dec. 6.
Új lap - 1

Erzsébet-karácsony Zánkán

A 6.N osztály Bella-Kálmán Eszter tanárnő, Jóna-Kéri Tímea szülő és Egyedné Tulok Renáta osztályfőnök kíséretében 3 napos osztálykiránduláson vett részt Zánkán az Erzsébet táborban. A programsorozat a karácsony jegyében zajlott. Az élménydús kikapcsolódást többek között cirkuszi előadás, lézerharc, karácsonyi táncház, karácsonyi futam, amit osztályunk meg is nyert, karácsonyi koncert biztosította. A búcsúestet fergeteges bulival zártunk, együtt táncoltunk, énekeltünk.

2023. dec. 11.
Új lap - 1

A 2023. évi Zegasztár döntője

Szombat este hat kategóriában összesen 23 produkciót láthatott a közönség a 2023. évi Zegasztár gáláján. A tehetségkutató verseny döntőjének a Hevesi Sándor Színház adott helyet. A kategóriák legjobbjairól Besenczi Árpád, a Hevesi Sándor Színház igazgatója, Bot Gábor színművész és Cseh Richárd táncos-koreográfus döntöttek. A megmérettetésen több zrínyis diákunk is képviseltette magát szép eredményekkel:
· Vers- és prózamondás kategória győztese Pilise Levente, a 9.C/AJTP osztály tanulója,felkészítője Takács Aliz Ilona tanárnő.
· Könnyűzenei kategóriában Mayer-Zsuppányi Csengét, a 11.N/1. osztály tanulóját választották a legjobbnak.
· Különdíjasaink:

o Frankovics Gréta Lujza, a 9.B osztály tanulója, felkészítője Bertók Éva tanárnő. (vers-és prózamondás)
o Sulyok Dorka Eszter, a 9. B osztály tanulója a Pálóczi Fuvolatrió tagjaként (komolyzene)
o Csiszár Alíz, a 9.A/Ny osztály tanulója, felkészítője Gyutainé Kiss Gabriella tanárnő. (népzene, népdal)
Az egerszegihirek.hu tudósítása
2023. dec. 13.
Új lap - 1

A Zrínyi Miklós Gimnáziumért Alapítvány
és a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium
2024. február 2-án tartja

30. alapítványi bálját

a gimnázium tornacsarnokában.

Köszönjük a jelentkezéseket!
Minden hely ELKELT.
A jegyek január 29-től átvehetők a titkárságon!

Részletes tájékoztató
2023. dec. 13.
Új lap - 1

Osztályozóvizsgák

Az osztályozóvizsgák időpontja: 2024. január 10-12.
A vizsgára jelentkezés határideje: 2023. december 15.

A vizsgázók vegyék fel a kapcsolatot a vizsgáztató tanáraikkal!
A vizsgázók névsora
Az írásbeli vizsga időpontja: 2024. január 10. 14 óra I.22-es terem
A szóbeli vizsga időpontját a vizsgabizottság közli a vizsgázóval az írásbeli vizsga előtt!

2023. dec. 14.
Új lap - 1

Megjelent Juhász Róbert tanár úr verseskötete

Juhász Róbert tanár úr 3,14 című verseskötete már kapható a könyvesboltokban és az online könyváruházakban. A 92 oldalas mű a Napkút Kiadó gondozásában jelent meg.
Könyvajánló: Egy gépjármű hátrahagyott nyomai, az áldozat élettelen teste és az ütközés törmelékei az emlékezet gödrében. Az elhallgatás és a megmutatás szárnycsapásai, fészek mélyéről feltörő hangok. A kötetcímként megjelenő irracionális szám, a pi, a legtökéletesebb kétdimenziós alakzat kerületének és átmérőjének hányadosa, e könyvben ugyanakkor egy név jelölője is. De vajon az emberi létezés leírható-e matematikai törvényszerűségek alapján? Az életek sorát egységbe rendezhetik-e a számok, vagy csak a madárhangként elgondolt költészet képes összefüggő körökké szervezni az egymást keresztező útvonalakat, mondjuk egy apáét és a fiáét? Juhász Róbert versei mintha egy elhallgatásra késztető történet középpontja körül gravitálnának, az atyai éj sűrű és anarchikus álomködében.
Juhász Róbert tanár úrnak gratulálunk, és további eredményes alkotómunkát kívánunk!

2023. dec. 14.
Új lap - 1

„A jövő zöld generációjáért díj 2023” különdíja

A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) és szakmai együttműködő partnere, a Zöld Követ Egyesület a környezetvédelmi világnap alkalmából a hazai pedagógusok számára környezetvédelmi oktatás-nevelésük elismerése céljából pályázatot hirdetett, melyre 156 pályázat érkezett. A három fődíjas mellett 25, különdíjjal elismert pedagógust díjaztak a diákok fenntarthatóságra nevelése érdekében végzett munkájáért, köztük Stárics Roland intézményvezető-helyettes urat.

Tudósítás
2023. dec. 14.
Új lap - 1

VII. Fiatalok az Egészséges Jövőért verseny országos döntőjében

2. helyezett csapat: Péntek-Takács Laura 11.N/1, Kaszás Viktória 11.N/2, Nagy Benedek Márk, Wrana Ákos 11.A (Tanáraik: Egyedné Krizmanics Ildikó, Szőke Károly)

2023. dec. 14.
Új lap - 1

Bécsi kirándulás

Iskolánk diákcsoportja Laki Sarolta tanárnő szervezésében ellátogatott az adventi fényekben pompázó osztrák fővárosba. Az esti kép a schönbrunni kastélynál lévő karácsonyi vásárban készült, a csoportkép a Rathausplatznál lévő vásár előtt készült. Az utcaképnél a Szent István-székesegyház (Stephansdom) látszik és a karácsonyi utcai dekoráció, az utolsó pedig a Hofburg kiállításának souvenír-boltjában készült. A diákcsoportot Benke Barbara, Beviz Zsófia, Laki Sarolta tanárnők kísérték el.

2023. dec. 14.
Új lap - 1

A városi gólyaavatón 3. helyet szereztünk

A városi gólyaavató immár X. alkalommal került megrendezésre december 8-án délután. Iskolánkat idén Molnár-Csík Enikő tanárnő matematika tagozatos 9/Ny.A osztálya képviselte, akiket néhány 9/Ny.B osztályos tanuló is elkísért a megmérettetésre. A verseny az idén 100 éves Disney Produkció jegyében zajlott. Iskolánk diákjai a Mulan mesefilm szereplőit elevenítették meg jelmezeikben. Előfeladatkét kétféle süteményt is készítettek a zsűri számára, és egy rövid táncos előadással készültek. A 3 órás vetélkedő során a Disney mesefilmekhez kapcsolódó feladatokon túl, sportos, vicces és táncos feladatok színesítették a játékot. A csapat végül a 3. helyen végzett.

2023. dec. 15.
Új lap - 1

Tánc világbajnokságon Hongkongban

A Gála T.E. felnőtt csapatával Hongkongba utaznak és a formációs világbajnokságon vesznek részt iskolánk diákjai is: Darabos Emma, Salamon Sára, Tóth Bíborka, Magyar Kristóf, Simon Dávid és Beke Mátyás. Sok sikert kívánunk a csapatnak!

Kiegészítés
Kilencedik helyezést ért el a zrínyis diákokkal felálló Gála Társastáncklub Egyesület a hongkongi világbajnokságon.
A csapat tagjai: Fajt-Ujj Szeverin – Tóth Bíborka, Fajt-Ujj Flórián – Ruzsics Anna, Salamon Dávid – Monostori Luca, Magyar Kristóf – Kuzma Panna Laura, Barkaszi Bálint – Salamon Sára, Beke Mátyás – Darabos Emma, Simon Dávid – Eke Flóra, Szőke Marcell Benedek – Szabó Anna Sára, Cser Mátyás.
Felkészítők: Kuzma Péter, Kuzma Renáta
Tudósítás: Kilencedik helyezést ért el a zalaegerszegi Gála Társastáncklub Egyesület a hongkongi világbajnokságon (egerszegihirek.hu)

2023. dec. 15.
Új lap - 1

„Pedagógusaink tollából”

Karáth Anita tanárnő és Juhász Róbert tanár úr versei olvashatók a
Pannon Tükör 2023/6. lapszámában. Előbbi versei az édesanyai szerep és az alkotóművészet összhangjának világával kapcsolatosak, utóbbi költeményei pedig a lét és a nem lét kérdéseivel foglalkoznak.

2023. dec. 15.
Új lap - 1

Várjuk kedves vendégeinket tanulóink karácsonyi koncertjére!

2023. dec. 19.
Új lap - 1

A megyei középiskolai matematikaverseny eredményei

9. évfolyamon
3. helyezett: Apró Barnabás 9.N
(tanára: Pálovicsné Tusnády Katalin)
10. évfolyamon
2. helyezett: Domján István 10.A
(tanárai: Péteri Szabolcs, Pálovics Róbert)
11. évfolyamon
3. helyezett: Fercsák Flórián 10.A
(tanárai: Benke Barbara, Pálovics Róbert)
12. évfolyamon
2. helyezett: Szeglet Bálint Péter
(tanára: Benke Barbara)

2023. dec. 19.
Új lap - 1

Vívás diákolimpia tőr "A" kategória országos döntő

III. korcsoport lány, egyéni
20. helyezett: Darabos Flóra 6.N
22. helyezett: Matécsa-Sergyán Mira 6.N
IV. korcsoport lány, egyéni
6. helyezett: Bagosi Borka 7.N
15. helyezett: Tóth Abigél 9.N
V. korcsoport lány, egyéni
15. helyezett: Antal Katalin Ildikó 9.N

III. korcsoport fiú, egyéni
31. helyezett: Sali Dávid 7.N
IV. korcsoport fiú, egyéni
35. helyezett: Iván Nándor József 9.N

2023. dec. 20.
Új lap - 1

Jótékonyság

Németh Szilvia tanárnő szervezésében kollégáink és diákjaink 12 táska tartós élelmiszert és édességet adtak át a Vöröskeresztnek.

2023. dec. 21.
Új lap - 1

Megújult a Nemzeti Köznevelési Portál Stárics Roland tanár úr közreműködésével

Stárics Roland tanár úr digitális szerkesztőként – a földrajz munkacsoport tagjaként feladatfejlesztői és multimédia-fejlesztői munkakörben – vett részt a „B” sorozatos Földrajz 9-10. I. és II. kötetek digitalizációjában. „A köznevelés tartalmi szabályozóinak megfelelő tankönyvek, taneszközök fejlesztése és digitális tartalomfejlesztés” elnevezésű projekt (az EFOP-3.2.2-VEKOP-15-2016-0000) során megújult és kibővült az Oktatási Hivatal által működtetett Nemzeti Köznevelési Portál, ahová számos oktatást és tanulást segítő újdonság került fel:
- digitálisan elérhetők lettek a – korábban felkerült „A sorozat” tankönyvei mellett – a „B sorozat” tankönyvei is több tantárgyból: 35 db taneszköz digitális transzformációja valósult meg (magyar irodalom, magyar nyelv, történelem, biológia, fizika, földrajz, kémia, természettudomány),
- több mint 7 ezer új interaktív feladat áll rendelkezésre,
- 600 digitális kiegészítő tartalom férhető hozzá: animációk, oktatóvideók, szimulációk, 3D ábrák, „gamification” megoldások, zenés feldolgozások,
- néhány konkrét különlegesség az új portálról: interaktív periódusos rendszer, digitális földrajz atlasz, megzenésített memoriterek, „Magyarország nagytájai” videoklip-sorozat.

2023. dec. 22.
Új lap - 1

Karácsonyi üdvözlet

2023. dec. 22.
Új lap - 1

Karácsonyi koncert

Karácsonyi koncertünkön, a szeretet és a hála ünnepe alkalmából diákjaink és pedagógusaink léptek fel Gyutainé Kiss Gabriella tanárnő (ismét) varázslatos szervezésében.
Köszönjük szépen a felejthetetlen élményt!
Válogatás a képekből (Fotó: Varga Barnabás 12.A)

2024. jan. 3.
Új lap - 1

Büszkeség

Zala Vármegye legjobb serdülő fiú­sportolója 2023-ban gimnáziumunk 7.N osztályos tanulója: Bella Mátyás (atléta, Zalaszám-ZAC) Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

A Zalai Hírlap tudósítása
2024. jan. 3.
Új lap - 1

Karácsonyi műsor

Köszönjük a 11.A és 11.C osztály, illetve osztályfőnökeik, Benke Barbara és Horváth-Tóth Ildikó tanárnők, illetve magyartanáruk, Karáth Anita tanárnő munkáját a műsor megálmodásáért.

2024. jan. 3.
Új lap - 1

Idén is folytatódik gimnáziumunk felújítása

Folytatódik a Zrínyi Miklós Gimnázium átfogó felújítása. A főépület korszerűsítése után újabb forrásokat szerzett tankerület, így a jobb oldali melléképületet és a kerítést is helyreállítják. A munkálatok befejezése tavaszra várható.
Felújítás – ZTV Híradó 2023-12-28 (youtube link)
Fotók (Egerszegi Hírek)

2024. jan. 8.
Új lap - 1

Piknik Pódium

A téli szünet első estéjén a Piknik Pódiumán versekkel és zenével örvendeztették meg a közönséget a zrínyis diákok és tanáraik. A közelgő karácsony jegyében a szavak & hangok varázsa fűszerezte az adventi programot.
Fellépett: Büki Hanna, Drózd Emília, Papirnyy Oleksandr, Szeglet Bálint, Sziládi Éva, Karáth Anita és Takács Aliz tanárnők.

2024. jan. 12.
Új lap - 1

A középfokú írásbeli felvételi vizsgák rendje
a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnáziumban


A kijavított dolgozatokat 2024. január 26-án (pénteken) 8.00 és 16.00 óra között lehet megtekinteni.

Ha a vizsgán a tanuló önhibáján kívül nem tud megjelenni, akkor a szülő kérésére 2024. január 30-án 14 órától pótló vizsgát tehet.


A vizsga időpontja: 2024. január 20. szombat

9.30-9.50: A tanulók érkezése és terembe kísérése.
A személyazonosság ellenőrzése fényképes igazolvány alapján történik.

9.50-10.00: A diákok tájékoztatása az alábbiakról:
A kijavított dolgozatokat 2024. január 26-án 8.00 és 16.00 óra között lehet megtekinteni.
A javítási-értékelési útmutatók a www.oktatas.hu honlapon megtekinthetők.

10.00-10.45: A magyar nyelvi feladatlap kitöltése.
A tanulók kék vagy fekete tintával dolgozhatnak.

10.45-11.00: Szünet a felvételiző diákok számára.
A szünetben enni, inni a teremben lesz lehetőség.

11.00-11.45: A matematika feladatlap kitöltése.
A felügyelő tanár felhívja a tanulók figyelmét arra, hogy a dolgozat megírásakor a rajzokat ceruzával, minden egyéb írásbeli munkát kék vagy fekete színű tintával kell elkészíteni, és az azonosításhoz szükséges adatokat (tanuló neve, születési ideje) írják fel a feladatlapra.

A kísérő szülők a felvételizőket csak a bejáratig kísérhetik,
az iskola épületébe NEM léphetnek be!

A felvételizőket az iskola főbejáratánál kollégáink és diákjaink várják, majd a terembe kísérik őket.
A 4. osztályosok vizsgatermei:
I. emelet: 20, 22, 23, 25, 26
A 8. osztályosok vizsgatermei:
II. emelet 30, 31, 32, 34, 36

Sikeres felvételi vizsgát és jó egészséget kívánunk!
Schneider János
igazgató sk.

2024. jan. 15.
Új lap - 1

Osztályprogram

Közösségépítő foglalkozáson vettek részt a 7.N osztály tanulói Pálffy Lívia osztályfőnök szervezésében a Mannavarázs Desszertműhelyben.
Fotó: Mannavarázs Desszertműhely

2024. jan. 16.
Új lap - 1

Pályaorientációs nap

2024. január 22-én (hétfőn) a 9/Ny-es, a 9., a 10., a 11. és a 12. évfolyamos tanulók szármára pályaorientációs napot tartunk a gimnáziumban. Két idősávban (8:30-9:30 között és 10:00-11:00 között) lesznek előadások a főépületi termekben. A programkínálat változatos a képzési helyszínek és a szakterületek vonatkozásában egyaránt (lásd csatolmány). Az előadók egykori zrínyis tanulók lesznek, így ismerős arcokkal is találkozhattok.
Kérjük, válasszatok ki mindkét idősávban 1-1 előadást, amelyre beültök hétfőn (01.22.), és jelezzétek a választásotokat e hét csütörtök (01.16.) reggelig az osztályfőnökötöknek!
Fontos: mindenkinek kötelező idősávonként 1-1 programon részt venni.
Érdemes olyan előadásokat meghallgatni, amelyek az érdeklődési körötökkel egybevágnak, majdani fakultációváltásotokat segítik, vagy továbbtanulási szándékotokat megerősítik.
Köszönettel: iskolavezetés
A programterv itt olvasható!

2024. jan. 18.
Új lap - 1

Büszkeség

Bella Mátyás – iskolánk tanulója, aki egyben a Zalaegerszegi Atlétikai Klub diákolimpiai magasugró bajnoka is – az Év Sportolója Gálán a díjátadók egyikeként testközelből láthatta hazánk legeredményesebb sportolóit a Magyar Állami Operaházban. Gratulálunk!


www.zmgzeg.edu.hu
Látogatók 2020. jan. 1. óta
(Pageviews: a megnyitott oldalak száma)
Flag Counter