Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium


Főoldal - Hírek archívum - A 2020/2021. tanév hírei

A 2020/2021. tanév hírei, 1. félév

2020. szept. 3.
Új lap - 1

Rendhagyó ballagás

Idén a koronavírus-járvánnyal összefüggő egészségvédelmi korlátozások miatt a hagyományainktól eltérő időpontban és több szempontból is rendhagyó módon tartottuk meg a ballagási ünnepélyünket. Május első szombatja helyett a nyár végén, 2020. augusztus 29-én került sor végzőseink elbúcsúztatására, mégpedig az iskolai diákközösség nagyobb részének kényszerű távolléte és a hozzátartozókra vonatkozó létszámkorlátozások mellett. A rendezvényt a szokásainktól eltérően – tekintettel az önhibájukon kívül otthonmaradó 5-10. évfolyamos diákok, valamint a több tucat távollévő, ballagó tanuló és rokonaik érdekeire – élő kapcsolásban közvetítettük az iskola honlapján. A főbejárat, a földszint és a végzős osztályok termeinek feldíszítését a 11. évfolyamos diákok és a 10.N osztály tanulói végezték osztályfőnökeik irányítása mellett. A rendezvény műsorvezetője Gárdos Borbála Bernadett 11.N osztályos tanuló volt. A ballagók nevében Békési Péter (12.N) búcsúzott. Az ünnepség keretében díjaztuk a kiemelkedő tanulmányi, verseny-, közösségi, kulturális, művészeti és sporteredményeket elért 12. évfolyamos diákjainkat és átadtuk az iskolai alapítvány ösztöndíjait. A műsor keretében a ballagó osztályok képviselői megkoszorúzták az iskolaudvaron álló Zrínyi- és Deák-szobrot, majd elénekelték a Szózatot.
A rendezvény keretében került sor Horváth Attila igazgató úr búcsúztatására is, aki huszonhét éves intézményvezetői pályafutás után címzetes igazgatóként fog tevékenykedni a következő tanévben. Az iskolavezetés, továbbá a gimnáziumi alapítvány és az iskolaszék elnöke egy, az erre az alkalomra készített iparművészeti alkotást adományozott Horváth Attila számára. Az igazgató urat méltató beszédet Németh László tanár úr, a Zrínyi Miklós Gimnáziumért Alapítvány elnöke mondta. A ballagó diákok felállva, tapsolva köszöntek el az utolsó ballagási ceremóniáját lebonyolító, több összehasonlításban rekorder intézményvezetőtől. Az iskolai kórus az Ismerős arcok Nélküled című számával tette meghitté a búcsúzás pillanatait.
A ballagás részeként búcsúztunk Tölgyesné Kovács Katalin tanárnőtől, a reál munkaközösség vezetőjétől, aki a gimnáziumunkban eltöltött négy évtizedes, versenysikerekben gazdag, oktatói-nevelői és tehetséggondozói munka után nyugállományba vonul. Diákgenerációk megbecsülése és szeretete jeleként, a tanárnőtől – a ballagást követő – hétfői nevelőtestületi ülésen Szabó Eszter Réka egyetemi hallgató búcsúzott az egykori és a jelenlegi diáktársak nevében.
Az ünnepélyen bemutatásra került a gimnázium új igazgatója, Schneider János is, aki az elmúlt másfél évben igazgatóhelyettesként dolgozott az intézményben.
A több szempontból is rendhagyó ballagási műsor lebonyolításában tevékeny szerepet vállaltak: Gyutainé Kiss Gabriella és Szűcsné Jóna Ágota tanárnők, Karvalits Levente, Péteri Szabolcs, Palkovics Róbert tanár urak, Simon Endre rendszergazda, továbbá Cséber Fanni (11.B) és Pintér Kristóf (11.N). A rendezvényt szervezte és koordinálta Stárics Roland igazgatóhelyettes úr.

Képes beszámoló a rendkívüli ballagásról

Zalaegerszegi TV beszámolója

Zalai Hírlap beszámolója

2020. szept. 3.
Új lap - 1

Jubileumi emlékkönyvünk bemutatója

2020. augusztus 28-án szűk körű rendezvény keretében mutattuk be a 125. (jubileumi) tanévünknek emléket állító gimnáziumi kiadványunkat. Schneider János igazgató úr köszöntője után Vajda Lászlóné nyugalmazott tanárnő, az emlékkönyv szerkesztőinek egyike ajánlotta a kötetet a sajtó munkatársainak figyelmébe, kiemelve, hogy az „Emlékkönyv 125” létrejöttét széles körű iskolaközösségi összefogás és több hónapos alkotómunka előzte meg. A kiadványban – a teljesség igénye nélkül – megtalálhatók iskolatörténeti és munkaközösségi visszatekintések, iskolavezetői portrék, díjazott tanulóink és pedagógusaink névsorai csakúgy, mint a leghíresebb diákjaink, OKTV-győzteseink és diákolimpikonjaink életútbeszámolói.
A kiadvány alkotóközössége:
- szerkesztők: Horváth Attila, Kiss Zsolt, Kollaricsné Soós Erika, Németh László, Vajda Lászlóné
- korrektorok: Hajduné Szabó Ágnes, Kulcsárné Jordán Ildikó, Stárics Roland, Takács Aliz Ilona, Vajda Lászlóné
- anyaggyűjtés, írás, rendszerezés, ellenőrzés, javítás: Kulcsárné Jordán Ildikó, Novákné Bosits Csilla, Oláhné Szigyártó Mária, Tölgyesné Kovács Katalin, József Attila, Molnár-Csík Enikő, Bajnóczy Zoltán, Lőrincz István, Néz Károly
- műszaki szerkesztő: Kiss Zsolt
- képszerkesztés, retusálás: Simon Endre
 A könyvbemutató szervezője Stárics Roland igazgatóhelyettes úr volt.
 

 Annak érdekében, hogy a jubileumi emlékkönyv minden egykori és jelenlegi zrínyis könyvespolcán megtalálható legyen, a kiadvány megvásárolható a gimnáziumban!

Vajda Lászlóné tanárnővel készített interjú

Könyvborító és tartalomjegyzék

Képek a jubileumi emlékkönyv bemutatójáról

Zalaegerszegi Tv tudósítása

Zalai Hírlap beszámolója

A Zalaegerszeg c. újság tudósítása

A Zalaegerszeg 7 nap című újság tudósítása

2020. szept. 7.
Új lap - 1

A Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok pontversenyének eredményei a 2019/2020. tanévben

B-jelű matematika feladatok versenye
12. osztályosok
8. helyezett: Czett Mátyás 12.N
(tanára: Benke Barbara)

C-jelű matematika gyakorlatok versenye
11-12. osztályosok
6. helyezett: Schneider Anna 11.N
24. helyezett: Sümegi Géza 11.N
(tanáruk: Németh László)

Fizika mérési feladatok versenye
1-12. osztályosok
1. helyezett: Pácsonyi Péter 12.N
(tanára: Pálovics Róbert)

G-jelű fizika gyakorlatok versenye
9. osztályosok
25-26. helyezett: Schneider Dávid 9.N
(tanára: Kulcsárné Jordán Ildikó)

P-jelű elméleti fizika feladatok versenye
11. osztályosok:
9. helyezett: Fekete Levente 11.N
11. helyezett: Györgyfalvai Fanni 11.N
17. helyezett: Sepsi Csombor Márton 11.A
(tanáruk: Kovács Tibor)

2020. szept. 7.
Új lap - 1

Tanévnyitó ünnepély

2020. szeptember 1-jén rendhagyó módon tartottuk meg a gimnázium fennállásának 126. tanévnyitó ünnepségét. Amíg a négy új osztályunk (5.N, 9.A/Ny, 9.B/Ny és 9.C/AJTP) diákjai a tornacsarnokban követték végig a rendezvényt, addig a többi tanulónk az osztálytermeikben helyet foglalva, iskolarádión keresztül hallgatta az ünnepélyt. Schneider János igazgató úr először a bejövő osztályaink nebulóit és az új dolgozóinkat köszöntötte, majd díjakat, elismeréseket vehettek át az előző tanévben legkiemelkedőbb tanulmányi és sporteredményeket elérő tanulóink, valamint a legsikeresebb pedagógusaink.
Díjazott tanulóink (előző évi évfolyamuk szerint): Bangó Julietta Alina (9.B), Bednárik Botond (7.N/2.), Györgyfalvai Fanni (11.N), Horváth Ádám (11.A), Kaszás Viktória (7.N/2.), Kiss Botond Attila (8.N), Maurer Nóra (10.B), Nátrán Péter (11.A), Vitkovics Patrik (11.N)
Czigány Emma (7.N/1.) és Salamon Sára (7.N/1.) Magyarország jó tanulója, jó sportolója címmel együtt járó oklevelet vettek át.
A Dr. Boleratzky Gyula történelmi díjat Molnár Apollónia Kármen 11.A osztályos tanuló érdemelte ki.
A Dr. Vida Sándor Filozófiai pályázatra benyújtott pályamunkájáért Vitkovics Patrik (11.N) részesült elismerésben.
Idén első alkalommal került díjazásra az előző tanévben legjobb tanulmányi és versenyteljesítményt nyújtó Arany János Tehetséggondozó Programos diák. Az elismerést Kelemen Sára (10.C) vehette át.
A Móra János-emlékgyűrűt Hajduné Szabó Ágnes tanárnő vehette át.
A gimnázium legsikeresebb tanára címet Juhász Tibor tanár úr nyerte el.
A Goldfinger Adél (12.N) által felkonferált műsort iskolánk vegyeskara mellett, Szakonyi Franciska (10.N) és két kisgimnazista diákunk adta. Iványi Nándor József (6.N) és Takács Bálint (8.N/2.) Karáth Anita tanárnő írását elevenítették meg, részleteket Boka és Nemecsek elképzelt beszélgetéséből.
A műsor összeállításában és a szereplők felkészítésében Gyutainé Kiss Gabriella, Hajduné Szabó Ágnes, Karáth Anita és Takács Aliz Ilona tanárnők vállaltak tevékeny szerepet. Az ünnepélyt szervezte és koordinálta Stárics Roland igazgatóhelyettes úr.

Képek a tanévnyító ünnepélyről

2020. szept. 9.
Új lap - 1

A Magyar Nemzeti Filharmonikus Zenekar előadásán jártunk

2020. szeptember 7-én a Magyar Nemzeti Filharmonikus Zenekar művészeinek előadását tekintették meg az 5.N és a 6.N osztályok tanulói a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. A Mozart-, Beethoven-, Haydn, Vivaldi és Farnaby-zeneműveket felvonultató előadás az „Úton a zene” című kamarakoncerti pályázat jutalomrendezvényeként került megvalósulásra. A nyertes pályázatot az intézmény részéről Gyutainé Kiss Gabriella tanárnő nyújtotta be.
2020. szept. 9.
Új lap - 1

Keresztury-megemlékezés

2020. szeptember 4-én iskolánk egykori tanulója, Keresztury Dezső születésének 116. évfordulójáról emlékeztünk meg. A Széchenyi-díjas írónak, költőnek, irodalomtörténésznek, egyetemi tanárnak és közéleti személyiségnek emléket állító városi műsorban Keresztes Hanna (5.N), Keresztes Janka (7.N) és Keresztes Gergő Bendegúz (9.N) zalai népdalcsokrot adott elő. Keszte Márton (12.A) és Szakonyi Franciska (10.N) Radnóti Miklós Bájoló című versének megzenésített változatát mutatta be. Weinhoffer Péter Tibor (12.B) pedig Keresztury Dezső Mindig velem vagy című versével kápráztatta el a közönséget. Schneider János igazgató úr és Stárics Roland igazgatóhelyettes úr koszorút helyeztek el a gimnázium közössége nevében Zalaegerszeg díszpolgárának belvárosi mellszobránál.

Képes beszámoló

2020. szept. 17.
Új lap - 1

Az iskola nyitvatartása 7:00 órától 18:00 óráig

2020. szept. 17.
Új lap - 1

A koronavírus járvány miatt megváltozott a verseny hagyományosan őszi időpontja!

A 29. Izsák-verseny TERVEZETT időpontja: 2021. február 26-27.
Nevezni a kitöltött adatlap beküldésével lehet a kzs(kukac)zmgzeg.edu.hu e-mail címre.
Nevezési határidő: 2020. december 31.
Felhívjuk a figyelmet arra, hogy informatikából (programozásból) csak a jelentkezési lapon felsorolt programozási nyelvek/környezetek közül lehet választani.
2020. szept. 24.
Új lap - 1

A 2019-2020 tanévi országos Szilárd Leó fizikaverseny eredménye

2. helyezett: Pácsonyi Péter 12.N
17. helyezett: Czett Mátyás 12.N
(Tanáruk: Pálovics Róbert)

2020. okt. 5.
Új lap - 1

Az atlétikai megyei diákolimpián

Az ügyességi- és váltófutó csapatbajnokságon
V.-VI. korcsoportban női svédváltóban
1. helyezett csapat: Kiss Csenge 10.B, Kovács Anna Mária 10.B, Bajnóczi Sára 11.N, Laposa Hédi 12.N
(edzőjük: Kámán Ferenc)

A kisiskolák sportversenyén
leány svédváltóban
1. helyezett csapat: Horváth Lili Jázmin 5.N, Bella Sára 7.N, Czigány Emma 8.N/1., Kaszás Viktória 8.N/2.
fiú svédváltóban
1. helyezett csapat: Balla Botond 5.N, Hegedüs Márton Márk 6.N, László Péter 8.N/1., Szirmai Nimród 9.A/ny
III. korcsoportban leány hárompróbán
2. helyezett: Bella Sára 7.N
IV. korcsoportban fiú hárompróbán
1. helyezett: Szirmai Nimród 9.A/ny
fiú 800 m-en
1. helyezett: Szirmai Nimród 9.A/ny
2. helyezett: László Péter 8.N/1.
(felkészítő tanáraik: Bella-Kálmán Eszter, Horváth-Tóth Ildikó, Karvalits Levente, Novákné Bosits Csilla, Szekér Gábor)

2020. okt. 9.
Új lap - 1

A 2019-2020 tanévi Kenguru matematikaverseny országos eredménye

9. nyelvi előkészítő évfolyamon
9. helyezett: Czotter Bálint 9.A/Ny
14. helyezett: Sági Kornél Ábel 9.A/Ny
(tanáruk: Péteri Szabolcs)

10. évfolyamon
15. helyezett: Pete Zétény Dominik 10.N
(tanára: Pálovicsné Tusnády Katalin)

A 2019-2020 tanévi Kenguru matematikaverseny megyei eredménye

5. évfolyamon
2. helyezett: Iván Vivien
(tanára: Novákné Bosits Csilla)

7. évfolyamon
1. helyezett: Kiss Balázs Viktor 7.N/1
2. helyezett: Czigány Mátyás 7.N/1
(tanáruk: Kulcsárné Jordán Ildikó)
3. helyezett: Goldfinger Blanka 7.N/2
(tanára: Pálovicsné Tusnády Katalin)

9. nyelvi előkészítő évfolyamon
1. helyezett: Czotter Bálint 9.A/Ny
2. helyezett: Sági Kornél Ábel 9.A/Ny
3. helyezett: Fitos László Vencel 9.A/Ny
(tanáruk: Péteri Szabolcs)

9. évfolyamon
2. helyezett: Varga Bálint 9.N
3. helyezett: Tompos Gábor 9.N
(tanáruk: Kulcsárné Jordán Ildikó)

10. évfolyamon
1. helyezett: Pete Zétény Dominik 10.N
3. helyezett: Szalay Réka 10.N
(tanáruk: Pálovicsné Tusnády Katalin)

11. évfolyamon
3. helyezett: Fekete Levente 11.N
(tanára: Németh László)

2020. okt. 12.
Új lap - 1

Sport és egyetemi csúcsteljesítmény karöltve

Egykori tanulónkkal, Balázs Bence egyetemi hallgatóval készült interjú az alábbi linken érhető el.

A fotó és a szöveg forrása:
Facebook - Pannon Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg
Az interjú itt olvasható.
Fotó: Balázs Bence (balról a második)

2020. okt. 14.
Új lap - 1

Jelentkezés a 2020. decemberi ECL nyelvvizsgákra:
csak az intézmény saját tanulói jelentkezhetnek papír alapú jelentkezési lapon

A járványhelyzet miatt a Zrínyi Miklós Gimnáziumban 2020. december hónapban szervezett B2 és C1 szintű ECL nyelvvizsgákra csak az intézmény saját tanulói jelentkezhetnek. Erre a vizsgaidőszakra csak papír alapú jelentkezést tudunk elfogadni, az on-line jelentkezés szünetel. Jelentkezési lapok innen is letölthetők, illetve a titkárságon is beszerezhetők. A jelentkezési lapokat a megjelölt határidőig a titkárságon lehet leadni. A vizsgadíjrészek utalása és az utalási igazolások leadásának módja változatlan.

2020. okt. 16.
Új lap - 1

Kiállítás a galérián

2020. október 6-án négy tehetséges 12.N osztályos tanulónk (Kósa Gergely, Mészáros Sára, Schneider Anna, Sziládi Noémi) alkotásaiból nyílt kiállítás a Borbás György galérián. A bemutatót Dienes Gyula tanár úr ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.
Képek a kiállításról

2020. okt. 16.
Új lap - 1

Deák-ünnepség 2020.10.16.

Deák Ferenc születésének 217. évfordulója alkalmából rendezett városi megemlékezésen Stárics Roland igazgatóhelyettes úr helyezett el koszorút.

2020. okt. 16.
Új lap - 1

Megemlékezés az aradi vértanúkról

2020. október 6-án Hajduné Szabó Ágnes és Bretus Gyöngyi tanárnők szervezésében emlékeztünk meg az aradi vértanúkról. Tanórai keretek között, osztályszinten gyújtottunk mécsest nemzeti hőseink áldozatvállalásának emlékére. Az iskolarádiós műsorban közreműködött Keresztes Gergő Bendegúz (9.N) és Weinhoffer Péter Tibor (12.A).

2020. okt. 19.
Új lap - 1

Az atlétikai diákolimpia ügyességi-, csapat- és váltófutó bajnokság országos döntőjén
V.-VI. korcsoport női svédváltóban
12. helyezett csapat: Kovács Gerda 9.B/ny, Kiss Csenge 10.B, Kovács Anna Mária 10.B, Bajnóczi Sára 11.N

A Teleki Pál földrajz-földtan verseny megyei döntőjén
8. évfolyamon
1. helyezett: Horváth Zsóka 9.N
(tanára: Novák Róbert)

2020. okt. 27.
Új lap - 1

Pro Urbe Zalaegerszeg kitüntető cím

Horváth Attila címzetes igazgató úr 2020. október 22-én, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzatának – az 1885-ös rendezett tanácsú várossá nyilvánítás 135 éves évfordulója jegyében tartott – ünnepi közgyűlésén, sikeres oktató-nevelő, valamint huszonhét éves intézményvezetői munkájáért Pro Urbe Zalaegerszeg díjban részesült.
Szívből gratulálunk!

Kép (Fotó: Katona Tibor – Zalai Hírlap / Zaol)
Képgaléria
A Zalai Hírlap beszámolója
A Zalamedia.hu beszámolója
A ZTV beszámolója

2020. okt. 27.
Új lap - 1

Kalliopé-díj

Az ebben az évben, Csősz József magyartanár emlékére alapított KALLIOPÉ irodalmi díjat 2020. október 22-én Bajnóczy Zoltán tanár úr vehette át a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban tartott ünnepi összejövetelen.
Szívből gratulálunk!

Kép (Fotó: Pánczél Petra – Zalamedia.hu)
A meghivó a díjátadásra
Oklevél
A Zalai Hírlap beszámolója
A ZTV beszámolója

2020. okt. 31.
Új lap - 1

Beiskolázás 2021/22. tanév

Általános felvételi információk
Részletes felvételi tájékoztató
Felvételi a középfokú iskolákban a 2020/2021. tanévben

Öt és nyolc évfolyamos osztályaink
Ismertető az 5 évfolyamos emelt szintű képzéseinkről
Ismertető a 8 évfolyamos képzésünkről

Arany János Tehetséggondozó Program keretében meghirdetett osztályunk
Pályázati felhívás (EMMI)
Rövid tájékoztató
Az AJTP bemutatása

2020. nov. 2.
Új lap - 1

Pro Progressio Alapítvány középiskolai tanári díj

A BME Pro Progressio Alapítványa 2009. óta díjazza a természettudományi, a műszaki és az informatika oktatásában kiemelkedő eredményeket elérő pedagógusok teljesítményét. Ebben az évben Kovács Tibor tanár úr is a díjazottak között volt.
Szívből gratulálunk!

Pro Progressio Alapítvány oldala
A díjátadó ünnepség videója a youtube-on
A nyertes tanárok rövid szakmai bemutatása

2020. nov. 6.
Új lap - 1

Szépművészeti Múzeum "Atlantisz hotel és élményközpont" című ókortörténeti versenyén
1. helyezett: Kovács Anikó, Lázár Hanna, Péntek-Takács Laura, Salamon Sára (7.N)
(tanáraik: dr. Beckné Sallay Anikó és Dienes Gyula)

2020. nov. 6.
Új lap - 1

A Teleki Pál földrajz-földtan verseny országos döntőjén
4. helyezett: Horváth Zsóka 9.N
(tanára: Novák Róbert)

2020. nov. 8.
Új lap - 1

A Lóczy Lajos országos földrajzverseny döntőjében
13. helyezett: Zarándok Zília Napsugár 10.N
(tanára: Novák Róbert)

2020. nov. 8.
Új lap - 1

Az Arany Dániel matematikaverseny 2019/20-as döntőjében

Kezdő I. kategóriában
19-20. helyezett: Döbrentei Dóra Emma 9.A/Ny
(tanára: Péteri Szabolcs)

Kezdő II. kategóriában
6-8. helyezett: Gecseg Bence 9.A
(tanárai: Benke Barbara, Kiss Zsolt)

Haladó II. kategóriában
döntőbe jutott: Pete Zétény Dominik 10.N
(tanára: Pálovicsné Tusnády Katalin)

2020. nov. 9.
Új lap - 1

Az Irínyi János országos középiskolai kémiaverseny 2019/2020-as döntőjében

I. A kategóriában
18. helyezett: Schneider Dávid 9.N
(tanára: Tölgyesné Kovács Katalin)

II. A kategóriában
21. helyezett: Puskás Attila 10.N
(tanárai: Dr. Bóbics Lilla, Szőke Károly)

2020. nov. 11.
Új lap - 1

Hagyományos és digitális munkarend

2020. november 11-étől – a rendkívüli jogrend újbóli bevezetésének első napjától – az 5-8. évfolyamos osztályaink kivételével digitális munkarendre álltunk át az országos előírásoknak megfelelően. A kisgimnazista tanulóink számára hagyományos munkarendben zajlik a tanítás.
2020. nov. 11.
Új lap - 1

Kiállítás a galérián

2020. november 10-án Peterdi Regina 12.B osztályos tanuló alkotásaiból nyílt kiállítás a Borbás György galérián. A bemutatót Dienes Gyula tanár úr ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.
Képek az alkotásokról

2020. nov. 12.
Új lap - 1

Kiss Zsolt igazgatóhelyettes úr az Öveges József Általános Iskola Online műhelybeszélgetés a tehetséggondozásról rendezvényén tartott előadást Tehetséggondozás a Zrínyiben címmel.

2020. nov. 16.
Új lap - 1

A Tarka lepke, kis mese... Zala megyei Vers és Mesemondó Versenyen

különdíjban részesült: Iván Nándor József 6.N
(tanára: Takács Aliz Ilona)

2020. nov. 16.
Új lap - 1

Versenyeredmény

A Náboj nemzetközi fizikaversenyen iskolánk csapata senior kategóriában a magyarországi mezőnyben 3., a nemzetközi mezőnyben 15. helyezést ért el.
A csapat tagjai:
Fekete Levente (12.N), Györgyfalvai Fanni (12.N), Horváth Ádám (12.A), Laposa Hédi (12.N)
(tanáruk: Kovács Tibor)
Török Dorka (11.N)
(tanára: Pálovics Róbert)

2020. nov. 17.
Új lap - 1

Kedves Tanítványaink!

Figyelmetekbe ajánljuk a Tehetség (ön)menedzsment a felsőoktatásban (pályaválasztás kicsit másképp) online workshopot.
Tervezett időpontja: 2020. december 1. 15 óra
A jelentkezés határideje: 2020. november 26. 20 óra
A jelentkezés módja: e-mail a kzs(kukac)zmgzeg.edu.hu címre, benne a következő 3 adat: neved, osztályod, a kiválaszott előadó neve.
A workshop témája, programja itt elérhető

2020. nov. 20.
Új lap - 1

Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat által rendezett 2020. évi Eötvös-versenyen

II. díjban (1-2. helyezés) részesült Pácsonyi Péter iskolánk idén érettségizett 12.N osztályos tanulója
(tanára: Pálovics Róbert)
Dicséretben (4-6. helyezés) részesült Sepsi Csombor Márton (12.A)
(tanára: Kovács Tibor)

2020. nov. 26.
Új lap - 1

A Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny megyei fordulóján

6. osztályban
1. helyezett: Büki Hanna, Kiss Anna Zsófia, Szijártó Nóra, Szili Magda 6.N
(tanáruk: Karáth Anita)
8. osztályban
1. helyezett: Kósa Sára, Toplak Ágnes, Tőke Luca, Vitkovics Vanda 8.N/2.
(tanáruk: Rinfel Mónika)

2020. nov. 27.
Új lap - 1

Bolyai matematika csapatverseny megyei fordulóján

5. évfolyamon
1. helyezett: Mikos Péter Ferenc, Paczona Imola, Proszenyák Léna, Varga Petra 5.N
(tanáruk: Pálovicsné Tusnády Katalin)

6. évfolyamon
1. helyezett: Apró Barnabás, Babos Máté, Jákli Illés Adorján, Zámolyi Norbert 6.N
(tanáruk: Novákné Bosits Csilla)

8. évfolyamon
1. helyezett: Bednárik Botond, Goldfinger Blanka, Tompos Ábel, Tornyos Lilla 8.N/2
(tanáruk: Pálovicsné Tusnády Katalin)
3. helyezett: Czigány Mátyás, Devecz Ádám, Kiss Balázs Viktor, Kovács Máté 8.N/1
(tanáruk: Benke Barbara)
Döntőbe jutott az 5., 7. és 8. évfolyam csapata.

2020. dec. 1.
Új lap - 1

Online workshop a tehetséggondozásról
MTM-ek II. Szakmai Találkozója

Bővebb információ a képre kattintva.
A részvételhez regisztráció szükséges.
A regisztráció itt elérhető
2020. dec. 4.
Új lap - 1

A Kalmár László matematikaverseny 2019/20. évi döntőjén

16. helyezett: Babos Máté 5.N
(tanára: Novákné Bosits Csilla)
2020. dec. 4.
Új lap - 1

A tatai Eötvös József Gimnázium által rendezett Öveges József emlékversenyen

csapatversenyben
5. helyezett lett iskolánk csapata, melynek tagjai:
Szeglet Bálint Péter 9.N, Lemle Zoltán Benedek 9.A
(tanáraik: Benke Barbara, Dr. Bóbics Lilla, Péteri Szabolcs, Horváth Attila, Kovács Tibor)
Tompos Gábor 10.N, Dankó Orsolya 10.A
(tanáruk: Kulcsárné Jordán Ildikó, Kiss Zsolt, Kovács Tibor, Dr. Bóbics Lilla)

matematika egyéni versenyben a 10. évfolyamon
1-2. helyezett: Tompos Gábor 10.N
(tanára: Kulcsárné Jordán Ildikó)

2020. dec. 7.
Új lap - 1

Egykori diákunk TDK-sikere

Holányi Ákos, 2018-ben végzett 12.N osztályos tanulónk 2020. december 4-én az ELTE TTK Társadalomföldrajz irányultságú Tudományos Diákköri Konferenciáján (Kari TDK) „A marosvásárhelyi magyar-román viszony a szimbolikus tájkép tükrében” címet viselő dolgozatával az első helyet szerezte meg. Az angliai Durham University III. éves geográfus hallgatója kiemelkedő teljesítményével lehetőséget kapott arra, hogy az ELTE TTK-t képviselje az Országos Tudományos Diákköri Konferencián. Egykori diákunknak szívből gratulálunk és további sok sikert kívánunk!
2020. dec. 10.
Új lap - 1

A SZAKE Magyarország az én hazám komplex honismereti vetélkedő országos döntőjén, gimnáziumi kategóriában (2019/2020-as tanév)

1. helyezett csapat: Gyutai Csanád Keve, Novák Márton, Végh Valentin 10.N
(tanáraik: Stárics Roland, Novák Róbert)

A SZAKE Magyarok Európában vetélkedő országos döntőjén, gimnáziumi kategóriában(2019/2020-as tanév)

2. helyezett csapat: Farkas Eszter, Ferenczi Sebestyén, Tóth Panna 11.N
(tanáruk: Stárics Roland)
4. helyezett csapat: Bogdán Szilárd 9.C, Balázs Zalán 9.N, Kelemen Sára 9.C
(tanáraik: Stárics Roland, Monok Zoltán, Novák Róbert, Gyimesi Márton)

2020. dec. 12.
Új lap - 1

Lokálpatrióta album művésztanárainkkal

2020 tavaszán jelent meg a megyeszékhely művészeti életének múltját és jelenét áttekintő, Képzőművészet Zalaegerszegen címet viselő album. A helyi identitást erősítő 364 oldalas kiadványban az 50 Zalaegerszegen alkotó és a 21 elszármazott művész között több, a gimnáziumunkhoz kötődő személy életútja és munkásságának főbb állomása is bemutatásra került.
A kiadványban szerepelnek egykori művésztanáraink: Göbel (János) Árpád festőművész, Frimmel Gyula festőművész, Kaposi Antal festőművész, Szényi Zoltán festőművész és Szabolcs Péter szobrászművész.
A kötetben helyet kapott jelenlegi művésztanárunk, Dienes Gyula festőművész.
Az albumban megtalálhatók egykori diákjaink: Agg Lili festőművész, Bárdosi Katinka festőművész, Kiss Dénes festőművész, Léránt Zoltán festőművész, Németh János keramikusművész, Oroszy Csba festőművész, Szécsényi László festőművész
Az igényes, reprezentációs célokat is szolgáló városi kiadvány kereskedelmi forgalomba nem került, a megye számos könyvtárában viszont megtalálható. Ajánljuk figyelmükbe a közgyűjtemények látogatásakor.

Zalai Hírlap tudósítása
2020. dec. 12.
Új lap - 1

A Náboj nemzetközi matematikaversenyen a magyarországi mezőnyben

Senior kategóriában
2. helyezett csapat: Fekete Levente Máté 12.N, Horváth Ádám 12.A, Schneider Anna 12.N, Sepsi Csombor Márton 12.A, Pete Zétény Dominik 11.N
(tanáraik: Kovács Tibor, Németh László, Pálovics Róbert, Pálovicsné Tusnády Katalin

Junior kategóriában
8. helyezett csapat: Gecseg Bence 10.A, Hosszú Noel Zsolt 10.A, Lemle Zoltán Benedek 9.A, Schneider Dávid 10.N, Tompos Gábor 10.N
(tanáraik: Horváth Attila, Kiss Zsolt, Kovács Tibor, Kulcsárné Jordán Ildikó, Péteri Szabolcs)

2020. dec. 15.
Új lap - 1

A Bolyai matematika csapatverseny országos döntőjén

6. évfolyamon
8. helyezett: Apró Barnabás, Babos Máté, Jákli Illés Adorján, Zámolyi Norbert (6.N)
(tanáruk: Novákné Bosits Csilla)

8. évfolyamon
12. helyezett: Bednárik Botond, Goldfinger Blanka, Tompos Ábel, Tornyos Lilla (8.N/2)
(tanáruk: Pálovicsné Tusnády Katalin)

2020. dec. 16.
Új lap - 1

A kuratórium elnökének és a gimnázium intézményvezetőjének közös tájékozatója a 2021. évi Alapítványi Bállal kapcsolatban.
Tájékoztató

2020. dec. 17.
Új lap - 1

A megyei középiskolai matematikaverseny eredményei

9. évfolyamon
1. helyezett: Horváth Zsóka 9.N
(tanára: Benke Barbara)

10. évfolyamon
3. helyezett: Hosszú Noel Zsolt 10.A
(tanárai: Kiss Zsolt, Kovács Tibor)

12. évfolyamon
2. helyezett: Horváth Ádám 12.A
(tanárai: Kovács Tibor, Pálovics Róbert)
3. helyezett: Fekete Levente Máté 12.N
(tanára: Németh László)

2020. dec. 17.
Új lap - 1

A Fenntarthatósági Témahét által meghirdetett Mesélnek a fák című országos irodalmi pályázaton

1. helyezett: Hosszu Laura Ilona 9.A/Ny
(tanára: Karáth Anita)

Link a versre
2020. dec. 18.
Új lap - 1

Gratulálunk az OKTV-k 2. fordulóiba jutott tanulóinknak (eddig 49 fő)
és felkészítő tanáraiknak.

Tájékoztató
2020. dec. 19.
Új lap - 1

Karácsonyi üdvözlet

Karácsonyi videó

Az idén elmaradt, hagyományos karácsonyi koncertünk helyett zenés és énekes produkciókat tartalmazó ünnepi videóval kívánunk áldott, békés, boldog karácsonyi ünnepeket tanulóinknak, szüleiknek, továbbá az intézmény valamennyi volt és jelenlegi dolgozójának, diákjának!
A videó elkészítésében Dr. Beckné Sallay Anikó, Gyutainé Kiss Gabriella, Hajduné Szabó Ágnes és Takács Aliz Ilona tanárnők mellett Karvalits Levente tanár úr és ifjabb Horváth Károly népzenész, valamint Cséber Fanni (12.B), Keresztes Hanna (5.N), Keresztes Janka (7.N), Keresztes Gergő Bendegúz (9.N), Keszte Márton (12.A), Pintér Kristóf (12.N), Szakonyi Franciska (10.N), Tóth Abigél (6.N) és Wohner Benedek (12.N) működött közre. Köszönjük szépen munkájukat!

Link a videóra

Ajándékcsomag készítése rászoruló gyermekek számára

A 12.N osztály tanulói – a korábbi évekhez hasonlóan, a társadalmi felelősségvállalás jegyében – idén is részt vettek a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi cipősdoboz akciójában. Diákjaink egy-egy fiúnak és lánynak kedveskedtek tartalmas ünnepi ajándékcsomag összeállításával.

A Bolyai anyanyelvi csapatverseny országos döntőjén

8. osztályban
12. helyezett: Kósa Sára, Toplak Ágnes, Tőke Luca, Vitkovics Vanda 8.N/2.
(tanáruk: Rinfel Mónika)

2021. jan. 15.
Új lap - 1

A középfokú írásbeli felvételi vizsgák rendje a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnáziumban!
Tájékoztató (frissítve 2021.01.21)

Egészségügyi ajánlások.
Tájékoztató

2021. jan. 15.
Új lap - 1

Milyen programozónak lenni?

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett, „A matematikai, természettudományos és digitális kompetenciák erősítését szolgáló hazai és határon túli tehetségsegítő programok támogatása” című, NTP-MTTD-20 kódjelű pályázati kiírásra a Zrínyi Miklós Gimnáziumért Alapítvány által „Milyen programozónak lenni?” címmel benyújtott pályázata a Támogató döntése alapján 1 105 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesül.
A program megvalósítási szakasza: 2020. december 1. – 2021. április 30.

2021. jan. 15.
Új lap - 1

Kísérletezzünk és gondolkodjunk!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett, „A matematikai, természettudományos és digitális kompetenciák erősítését szolgáló hazai és határon túli tehetségsegítő programok támogatása” című, NTP-MTTD-20 kódjelű pályázati kiírásra a gimnázium által „Kísérletezzünk és gondolkodjunk!” címmel benyújtott pályázata a Támogató döntése alapján 1 150 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesül.
A program megvalósítási szakasza: 2020. december 1. – 2021. április 30.

2021. jan. 18.
Új lap - 1

ZTE 100 - Sportkiadvány pedagógusaink közreműködésével

2020 decemberében jelent a Zalaegerszegi Torna Egylet fennállásának 100. évfordulója alkalmából a Zalaegerszegi Torna Egylet története (1920-2020) című – fényképekkel és interjúkkal gazdagon illusztrált – kiadvány. A sportegyesület különböző szakosztályainak száz éves múltját feldolgozó munka elkészítésében szerzőként, gimnáziumunk két pedagógusa is részt vett. Gyimesi Márton tanár úr a zalaegerszegi kézilabda, férfi kosárlabda és ökölvívás múltját foglalta össze, míg Karvalits Levente tanár úr a röplabda, a tájfutás és a női kosárlabda vonatkozásában gyűjtötte össze az egyesület életével kapcsolatos érdekességéket és adott számot az elmúlt évszázad sikereiről.
Az Ekler Elemér és Seres Péter által szerkesztett kiadvány kereskedelmi forgalomba nem került, a megye számos könyvtárában viszont megtalálható.
Ajánljuk figyelmükbe a közgyűjtemények látogatásakor.

Zalai Hírlap tudósítása
2021. jan. 21.
Új lap - 1

Az OKTV döntőjébe jutott

Informatikából 2. kategória (programozás)
Horváth Ádám 12.A
(tanárai: Juhász Tibor, Ipcsics Csilla)

2021. jan. 26.
Új lap - 1

A Georgikon országos biológiaverseny döntőjében

3.helyezett: Faragó Ábel Kristóf 12.A
3.helyezett: Nátrán Péter 12.A
(tanáraik: Egyedné Krizmanics Ildikó, Szőke Károly)
22. helyezett: Gasparics Angelika Anna 12.B
(tanára: Szőke Károly)

2021. jan. 27.
Új lap - 1

Bolyai matematika csapatverseny körzeti fordulójának eredményei

10. évfolyamon
4. helyezett: Dankó Orsolya, Gecseg Bence, Hosszú Noel Zsolt, Simon Dániel 10.A
(tanáraik: Kiss Zsolt, Kovács Tibor)

11. évfolyamon
2. helyezett: Krizbai Zsolt 11.A, Pete Zétény Dominik, Szalay Réka, Török Dorka 11.N
(tanáraik: Pálovicsné Tusnády Katalin, Pálovics Róbert)

2021. febr. 1.
Új lap - 1

Gimnáziumunk a Zalaegerszegi Televízióban

A felvételi eljárásról nyilatkozott Schneider János igazgató és Kiss Zsolt igazgatóhelyettes úr. A műsor a következő linken megtekinthető

Youtube video link


www.zmgzeg.edu.hu
Látogatók 2020. jan. 1. óta
(Pageviews: a megnyitott oldalak száma)
Flag Counter