Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium


Főoldal - Hírek archívum - A 2019/2020. tanév hírei

A 2019/2020. tanév hírei, 1. félév

2019. aug. 21.
Új lap - 1

Tanévnyitó ünnepély

2019. szeptember 1. 17.00

2019. aug. 21.
Új lap - 1

Versenyeredmény

Császár Kornél (12.A) dicséretet kapott a Nemzetközi csillagászati és asztrofizikai diákolimpián.
Tudósítás a ZAOL-on

2019. szept. 1.
Új lap - 1

Versenyeredmény

Szeptember közepén Prágában rendezik meg a Visegrádi Négyek országainak közgazdasági diákolimpiáját. A verseny válogatójára augusztus 26-án került sor Budapesten. A hazánkat képviselő ötfős csapatban helyet kapott iskolánk két idén érettségizett diákja, Gergály Anna és Mészáros Péter (12. N), valamint Molnár Bence (11. N). Tanáruk Rinfel Mónika.

2019. szept. 5.
Új lap - 1

Tehetséggondozó szakkörök

A Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnáziumban a 2019/20-as tanévben is tehetséggondozó-felvételi előkészítő szakkörök indulnak matematikából, illetve magyar nyelv és irodalomból.
Minden foglalkozás kezdő időpontja: 15 óra
4. osztály
magyar: szeptember 11., matematika: szeptember 9.
7. osztály
matematika: szeptember 12.
8. osztály
matematika: szeptember 11., magyar: szeptember 12.
Jelentkezni a gimnáziumban lehet az első szakköri foglalkozáson, a részvételi díj befizetésével. Érdeklődni lehet az iskola titkárságán: 92/313-490

2019. szept. 9.
Új lap - 1

Tanévnyitó ünnepély

2019. szeptember 1-jén megtartottuk a gimnázium fennállásának 125. tanévnyitó ünnepségét. A műsort iskolánk vegyeskara adta, Gyutainé Kiss Gabriella tanárnő vezényletével. Weinhoffer Péter 11.B osztályos tanuló Szabó Lőrinc Tücsökzene című versciklusából olvasott fel két részletet. Köszöntőt mondott és konferált Goldfinger Adél 11.N osztályos tanuló. A műsor összeállítói és a szereplők felkészítői a humán munkaközösség tagjai voltak.
Horváth Attila igazgató úr beszédében a tavalyi tanév értékelése és az érettségizett tanulóink továbbtanulási szakirányainak ismertetése mellett köszöntötte bejövő osztályaink (5.n, 9.A/ny, 9.b/ny) diákjait és új dolgozóinkat.

Bővebb beszámoló

2019. szept. 9.
Új lap - 1

Keresztury-megemlékezés

Iskolánk egykori diákja, Keresztury Dezső költő, író, műfordító, irodalomtörténész, akadémikus és miniszter születésének 115. évfordulója alkalmából tartott városi ünnepség főszereplői gimnáziumunk egykori és jelenlegi diákjai voltak. Dr. Vadvári Tibor alpolgármester úr és Németh János Kossuth-díjas keramikus-szobrász, a Nemzet Művésze mondott emlékező beszédet. Weinhoffer Péter Tibor 11.B osztályos tanuló pedig egy Keresztury-versrészletet adott elő. Az esős időjárás miatt az iskolai énekkar fellépése elmaradt. A rendezvényen intézményünket Felföldi Tiborné nyugalmazott igazgató asszony, Horváth Attila igazgató úr és Stárics Roland igazgatóhelyettes képviselte, akik virágot és koszorút helyeztek el a gimnázium közössége nevében Zalaegerszeg díszpolgárának belvárosi mellszobránál.
A Zalaegerszegi Televízió tudósítása
Képes beszámoló
Fotó: Katona Tibor (Zalai Hírlap / Zaol)

Zala megyei Szakmai Tanévnyitó Konferencia

2019. szeptember 3-án – az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ által – megrendezésre került Zala megyei Szakmai Tanévnyitó Konferencián Horváth Attila igazgató úr képviselte gimnáziumunkat.

2019. szept. 11.
Új lap - 1

Tájékoztató a menzadíjak befizetéséről

A 2019/2020. tanévtől a Zrínyi Gimnáziumban és a Csány László Szakgimnáziumban az étkezési díj készpénzben történő befizetése megszűnik.
A továbbiakban az étkezési díj készpénzben történő befizetésére:
- a Kis utca 8. sz. alatt ügyfélfogadási időben vagy
- az OTP-ben az étkezési díj számláján található számlaszámra történő befizetéssel van lehetőség.
Továbbá van mód banki átutalásra, illetve csoportos beszedési megbízással történő fizetésre.

2019. szept. 13.
Új lap - 1

Rajzszakköröseink kiállítása a galérián
2019. szeptember 10-én rajzszakkörös tanulóink alkotásaiból nyílt kiállítás a Borbás György galérián. A bemutatót Dienes Gyula tanár úr ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. A megnyitó Szakonyi Franciska (8.N) énekprodukciójával zárult.

2019. szept. 13.
Új lap - 1

ZVDÖK-ös diákönkormányzati képzés
A Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat (ZVDÖK) ősz eleji csapatépítő tréningjén és vezetőképzőjén Molnár Luca Zsuzsanna 11.N és Tóth Szabina Tifani 10.C képviselte gimnáziumunkat.

Tanévkezdő fórumok pedagógusaink előadásaival
2019. szeptember 11-én és 12-én a Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ által szervezett zalaegerszegi és nagykanizsai tanévkezdő fórumokon iskolánk két, megyei tantárgyfelelős szaktanácsadója, Tölgyesné Kovács Katalin tanárnő (biológia) és József Attila tanár úr (német nyelv) tartott szakmai előadásokat.

Volt diákjaink felsőoktatási elismerései
Nérel Eleonóra és Balázs Bence - a BGE-GKZ két hallgatója - az EMMI által meghirdetett Új Nemzeti Kiválósági Program ösztöndíjasa lett. Kutatómunkájukhoz sok sikert kívánunk!

2019. szept. 15.
Új lap - 1

Az istenek szigete

Különleges kötettel bővült iskolánk könyvtára. A szerzőtől, Georgisz D. Georgiadisztól kaptuk meg új színművét, ékes görög nyelven. A komédia i.e. 391-ben játszódik. Ismeretterjesztő módon foglalja össze a belső bolygók és a Hold születésének mitológiai történeteit. Így inkább a természettudományok, főleg a csillagászat iránt érdeklődőknek szól, mint az irodalmároknak. Persze az sem baj, ha az olvasó tud (új)görögül. :)

Abstract

2019. szept. 16.
Új lap - 1

Közgazdasági diákolimpián jártak tanulóink
Prágában, a Visegrádi Négyek országainak közgazdasági diákolimpiáján iskolánk három tanulója – Gergály Anna, Mészáros Péter (a tavaly végzett 12.N osztály tanulói) és Molnár Bence 12.N – a magyar diákválogatott tagjaként szerepelt. Felkészítőjük Rinfel Mónika tanárnő volt. Gratulálunk a nemzetközi részvételhez!
A verseny részletes beszámolója

Észak-európai és kalinyingrádi kalandok – előadások nyári utazásélményekből
2019. szeptember 13-án két egykori diákunk nyári utazásélményeiből hallhattunk természet- és kulturális földrajzi témájú előadásokat. Varga Stefánia (a 2016. évi földrajz OKTV győztese, jelenleg a PE-GTK nemzetközi gazdálkodás szakos hallgatója) a Balti-tenger partján fekvő, Oroszországhoz tartozó Kalinyingrádban töltött egy hónapot nyári szabadegyetem révén, míg Csiszár Barnabás (földrajz OKTV 10. és 28. helyezett tanuló, jelenleg az ELTE-TTK földtudomány alapszakos hallgatója) kalandvágytól és kíváncsiságtól fűtve tett kirándulást tizenkettő észak- és keletközép-európai országban, köztük a Skandináv-államokban.
A bemutatók középpontjában a földrajz és az utazás népszerűsítése mellett a természeti-környezeti értékek védelmének fontossága és az európai kontinens kulturális sokszínűségének bemutatása állt. A bemutatók ötletadója és házigazdája Stárics Roland igazgatóhelyettes volt.
Képes beszámoló

2019. szept. 24.
Új lap - 1

Versenyeredmény

A Hungarikum Kárpát-medencei vetélkedő országos döntőjén
3. helyezett: Horváth Petra, Molnár Bence, Rosta Maya, Szabó Gergő 12.N
(tanáruk: dr. Beckné Sallay Anikó)

2019. szept. 26.
Új lap - 1

A gólyabuli tudnivalói (2019.09.27.)
A gimnázium és a DÖK vezetésének döntése értelmében csak a Zrínyi-gimnáziumban lévő 17:00-23:00 közötti diákbuli számít iskolai szervezésnek és iskolai rendezvénynek. Kizárólag karszalag jogosít belépésre! Hozd magaddal! Helyszíni jegyértékesítés lesz! (1500 Ft/db) Az iskola területére alkohol-, dohány- és drogterméket behozni tilos!

Program
17:00: beléptetés megkezdése
23:00: buli zárása, tornaterem kiürítése
Fellépők: Dave Martin (StadiumX), FIZBOH, Klashd3m, Paul Jr., DJ.Joke, Németh Tamás. A 22:00-05:00 közötti Angels after-rendezvény NEM iskolai szervezés és NEM iskolai rendezvény, így azért felelősséget NEM vállalunk. Az Angels rendezvénye szülői engedéllyel és kizárólag saját felelősségre látogatható!

Iskolavezetés és DÖK-vezetés

2019. szept. 26.
Új lap - 1

A Zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztal Piknik rendezvénye
2019. szeptember 25-én a X. Zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztal Piknik rendezvényén két diákunk – Darabos Lili és Molnár Luca Zsuzsanna (11.N) – vett részt a gimnázium diáksága képviseletében. A programon ifjúság- és gyermekvédelemmel, pályaorientációval és közösségi élettel kapcsolatos előadásokra került sor.

A „Digitális környezet” projekt mentorának előadása
2019. szeptember 24-én Bőczén Csaba tanár úr, a „Digitális környezet” projekt mentora tartott előadást a mobiltelefon tanórai használatával kapcsolatban.

MobElitás konferencia
2019. szeptember 20-án a ZalaZONE Kutatási és Technológiai Központban megrendezésre került MobiElitas konferencián Schneider János igazgatóhelyettes úr képviselte gimnáziumunkat.

2019. szept. 30.
Új lap - 1

Anyaggyűjtési felhívás az iskolatörténeti kiállításhoz
Az idei tanévben ünnepeljük a Zrínyi Miklós Gimnázium fennállásának 125. tanévét, melynek keretében iskolatörténeti kiállítást szervezünk. Kérjük, hogy jelentkezzenek azok, akik rendelkeznek olyan relikviákkal (pl. fénykép, tárgy, emléktárgy), amelyek bármilyen formában kapcsolódnak a gimnázium elmúlt 125 éves történetéhez (1896-2019) és alkalmasak a nagy múltra visszatekintő oktatói-nevelői munka hiteles bemutatására. Aki bármilyen személyes, vagy családi emléket őriz a gimnáziumról, kérjük, keresse meg a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnáziumban dr. Beckné Sallay Anikó tanárnőt vagy Monok Zoltán tanár urat (8900 Zalaegerszeg, Rákóczi út 30., telefon: 92/313-490, e-mail: zrinyi.titkarsag@zmgzeg.edu.hu). A behozott tárgyakról pontos feljegyzést készítünk, állagmegóvásuk biztosításáról gondoskodunk.

Az anyaggyűjtés lezárása: 2019. december 2.
Az iskolatörténeti kiállítás tervezett megnyitója: 2020. január 21. (Zrínyi-gimnázium)
A segítséget köszönjük szépen előre is!

Az anyaggyűjtési felhívás letölthető pdf formátumban itt.

A gimnázium vezetősége

2019. okt. 1.
Új lap - 1

Meghívó
A Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium, mint Minősített Tehetséggondozó Műhely programjában központi szerepet tölt be a tehetséggondozással kapcsolatos tudásmegosztás. Ennek keretében egy előadásra várjuk az érdeklődő informatika és matematika szakos pedagógusokat.
Dr. Zsakó László egyetemi docens (ELTE):
Hogyan kezdjünk programozni?

Időpont: 2019. október 18. (péntek) 15 óra
(1440-1500 regisztráció a helyszínen)
Helyszín: Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium I. emelet 22. terem
8900 Zalaegerszeg, Rákóczi út 30. Tel.: 92/313-490
Minden érdeklődő kollégára számítunk!
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz (kattintson!) kötött.
A meghívó letölthető pdf formátumban itt.

2019. okt. 1.
Új lap - 1 28. IZSÁK IMRE GYULA komplex természettudományi verseny

Időpont: 2019. október 18–19.
Versenykiírás
Jelentkezési lap

2019. okt. 8.
Új lap - 1

A „Zrínyi 125-400” jubileumi gálaműsor első kóruspróbája

2019. szeptember 28-án gimnáziumunk tornacsarnoka adott otthont a jubileumi emlékév nagyszabású gálaműsorához kapcsolódó első kóruspróbának, melynek résztvevői egykori tanítványaink, valamint nyugalmazott és jelenlegi pedagógusaink voltak.
A próba főszervezői Farkasné Perlaki Edit és Gyutainé Kiss Gabriella tanárnők mellett Varga Bence kóruskoordinátor voltak.
A megjelenteket Stárics Roland igazgatóhelyettes úr köszöntette és tájékoztatta a „Zrínyi 125-400” jubileumi emlékév rendezvényeiről és kiadványairól.
Képes beszámoló
 

2019. okt. 8.
Új lap - 1

Tájékoztatás a „Zrínyi 125-400” jubileumi kiadvány-, program- és rendezvénysorozatról

Horváth Attila igazgató úr, valamint Kiss Zsolt és Stárics Roland igazgatóhelyettes urak tájékoztatása a jubileumi emlékév menetrendjéről.
Zalai Hírlap tudósítása
Az Egerszegi esték c. műsorban adott interjú (26:00-tól)

2019. okt. 8.
Új lap - 1

Európai Diáksport Napja

2019. szeptember 26-én délután a testnevelés munkaközösség tagjai szervezésében – csatlakozva az Európai Diáksport Napja elnevezésű kezdeményezéshez – testmozgást és egészséges életmódot népszerűsítő sport-, tánc- és táplálkozási programokat valósítottunk meg.

2019. okt. 8.
Új lap - 1

Zrínyi-túra

A tanév Zrínyi-túráját Egyedné Krizmanics Ildikó tanárnő osztálya, a 12.B szervezte. Az előkészületek és a lebonyolítás fő felelőse Regényi Dorottya volt. A kirándulás a gimnázium főépületéből indult és oda is érkezett vissza. A körtúra alkalmával a diákcsoportok Ola és Neszele városrészek mellett a Gébárti-tó és az Aquacity környékét érintették. A gyaloglás a kiegyenlített terepviszonyok miatt könnyen teljesíthető volt.
A versenyt a 9.A nyerte meg, így jövőre ők fognak rendezni.
A rendezvényről a Zalaegerszegi Televízió tudósított.
Képes beszámoló

2019. okt. 8.
Új lap - 1

Megemlékezés az aradi vértanúkról

Kollaricsné Soós Erika tanárnő szervezésében és a 9.N osztály tanulóinak részvételével megemlékeztünk az aradi vértanúkról. Az 1849. október 6-i aradi és budapesti eseményekre emlékező városi műsoron koszorút helyezett el az iskola képviseletében Baksa Natália DÖK-elnök és Stárics Roland igazgatóhelyettes úr.

2019. okt. 8.
Új lap - 1

ZMG gólyaavató és gólyabuli

A tanév Zrínyi-túráját Egyedné Krizmanics Ildikó tanárnő osztálya, a 12.B szervezte. Az előkészületek és a lebonyolítás fő felelőse Regényi Dorottya volt. A kirándulás a gimnázium főépületéből indult és oda is érkezett vissza. A körtúra alkalmával a diákcsoportok Ola és Neszele városrészek mellett a Gébárti-tó és az Aquacity környékét érintették. A gyaloglás a kiegyenlített terepviszonyok miatt könnyen teljesíthető volt.
A versenyt a 9.A nyerte meg, így jövőre ők fognak rendezni.
Zrínyi-gimnázium gólyaavató képes beszámolója
Zrínyi-gimnázium gólyabuli képes beszámolója

2019. okt. 8.
Új lap - 1

AJTP tanévnyitó

2019. szeptember 26-27-én Horváth Attila igazgató úr és Kiss Zsolt programfelelős igazgatóhelyettes úr Kisvárdán járt az AJTP tanévnyitó rendezvényén.

2019. okt. 8.
Új lap - 1

Interaktív gyárlátogatás
2019. szeptember 27-én 31 diákunk vett részt az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség és a Pannon Egyetem közreműködésében szervezett Interaktív gyárlátogatáson – az autóipari világcégek beszállítójának számító – győri Nemak Alumíniumöntöde Kft-nél.
A csoportot Ipcsics Csilla tanárnő kísérte.

2019. okt. 16.
Új lap - 1

POK Bázisintézményi program előadása

2019. október 8-án a POK bázisintézményi program keretében Martonné Pálfalvi Katalin, a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium pedagógusa tartott előadást „Boldogságóra középiskolában” címmel. A program szervezője Dr. Beckné Sallay Anikó tanárnő, az osztályfőnöki munkaközösség vezetője volt.
Boldogságóra - beszámoló

2019. okt. 16.
Új lap - 1

POK Bázisintézményi program előadása

2019. október 14-én a POK bázisintézményi program keretében angol szakmai módszertani délutánra került sor „IATEFL Regional Café” címmel. A program Adroviczné Tüske Ágnes tanárnő, az angol nyelvi munkaközösség vezetője volt.
Beszámoló

2019. okt. 16.
Új lap - 1

Osztálykirándulásokat bemutató tablókiállítás

2019. október 8-án a tavalyi osztálykirándulások élményeit felelevenítő tablókiállítás nyílt a Borbás-galérián Dienes Gyula tanár úr szervezésében. A megnyitón Gutai Frank Mór (11.A) Radnóti Miklós: Nem tudhatom című versét adta elő.
Képes beszámoló

2019. okt. 16.
Új lap - 1

Aranydiploma

Vajda Lászlóné tanárnő, gimnáziumunk korábbi történelem szakos pedagógusa 2019. október 10-én városi ünnepség keretében átvette aranydiplomáját a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. A tanárnőt, a tantestületet és a diákság nevében Horváth Attila igazgató úr, Stárics Roland igazgatóhelyettes úr, Hajduné Szabó Ágnes tanárnő, Monok Zoltán tanár úr és Molnár Apollónia Kármen (11.A) köszöntette a jeles nap alkalmából. Az elismeréshez szívből gratulálnak az iskola vezetősége és diáksága mellett a tanítványaiból lett pedagógustársak is!
Fotó (Seres Péter - Foto Zalaegerszeg)

2019. okt. 16.
Új lap - 1

Városi diákképviselőink

Molnár Luca Zsuzsanna (11.N) és Tóth Szabina Tifani (10.C) zrínyis küldöttek tagjai lettek a 2019-2020-es tanév ZVDÖK-elnökségének, miután a tisztújító és tanévnyitó városi diákközgyűlésen diákképviselőnek választották meg.

2019. okt. 16.
Új lap - 1

ECL évforduló

A Pécsi Tudományegyetem Idegen Nyelvi Központja2019. október 17-én ünnepélyes konferencia keretében emlékezett meg alapításának 30., és a magyarországi ECL vizsgarendszer fennállásának 20. évfordulójáról. Iskolánkat és az intézményünkben működő ECL nyelvvizsgahelyet az ünnepségen Beviz Zsófia tanárnő és Lőrincz István tanár úr képviselték. (A képen ők láthatók, középen dr. Háry Lászlóval, a Nemzetközi ECL Nyelvvizsga Konzorcium elnökével és dr. Huszti Judittal, a PTE Idegen Nyelvi Központjának igazgatójával.)

2019. okt. 17.
Új lap - 1
Zalaegerszegi Zenebarátok Klubja - Zeneklub online

A szólótól a duodecettig
Ebben az évadban egy különleges sorozattal jelentkezik a zeneklub. Olyan zeneművekkel ismerkedünk meg, melyeket 13 hangszer ad elő. Na nem egyszerre, hanem összesen. Ha az egyik művet például szólóhangszerre komponálták, akkor olyannal állítjuk párba, amely 12 hangszerre készült. A duók mellé 11 hangszeres, a triók mellé 10 hangszeres művek kerülnek és így tovább. Reméljük, senki nem szenved triszkaidekafóbiában, azaz nem fél a 13-as számtól. Sőt, inkább kellemesen fog szórakozni az online koncerteken.

2019. okt. 19.
Új lap - 1

ECL évforduló

A Pécsi Tudományegyetem Idegen Nyelvi Központja2019. október 17-én ünnepélyes konferencia keretében emlékezett meg alapításának 30., és a magyarországi ECL vizsgarendszer fennállásának 20. évfordulójáról. Iskolánkat és az intézményünkben működő ECL nyelvvizsgahelyet az ünnepségen Beviz Zsófia tanárnő és Lőrincz István tanár úr képviselték. (A képen ők láthatók, középen dr. Háry Lászlóval, a Nemzetközi ECL Nyelvvizsga Konzorcium elnökével és dr. Huszti Judittal, a PTE Idegen Nyelvi Központjának igazgatójával.)

2019. okt. 19.
Új lap - 1

28. IZSÁK IMRE GYULA komplex természettudományi verseny
Időpont: 2019. október 18–19.

Az összetett versenyen (összesen 28 versenyző):
1. díjat kapott: SZENTE PÉTER, Batthyány Lajos Gimnázium (Nagykanizsa)
2. díjat kapott: JÁNOSIK ÁRON, Révai Miklós Gimnázium (Győr)
3. díjat kapott: HORVÁTH ÁDÁM, Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium
A tantárgyi versenyen elért eredménye alapján KÜLÖNDÍJAT kapott:
Matematikából: MÁCSAI DÁNIEL, Vajda János Gimnázium (Keszthely)
Fizikából: KADLECSIK ÁDÁM, Eötvös József Gimnázium (Tata)
Programozásból: VARGA PÉTER, Óbudai Árpád Gimnázium (Budapest)


EREDMÉNY 2019
Tudósítás a versenyről

Zrínyis eredmény: 3. díjat kapott Horváth Ádám 11.A
tanárai: Juhász Tibor, Kovács Tibor, Pálovics Róbert
2019. okt. 21.
Új lap - 1

Maxim szótárbemutató és szótárhasználati workshop

2019. október 17-én gimnáziumunk adott otthont a Maxim kiadó szótárbemutató és szótárhasználati wokshopjának.

2019. okt. 21.
Új lap - 1

Szabó Kálmán Tehetségprogram és ösztöndíjrendszer bemutatása

2019. október 18-án intézményünkben bemutatásra került a Szabó Kálmán Tehetségprogram és ösztöndíjrendszer. Az SZKTP egy olyan szakkollégisták által működtetett program, mely olyan tehetséges fiatalok számára nyújt támogatást, akik a Budapesti Corvinus Egyetemen vagy az ELTE alkalmazott közgazdaságtani képzésén szeretnének továbbtanulni, azonban szerényebb anyagi körülményeik miatt ezt nem engedhetik meg maguknak.

2019. okt. 21.
Új lap - 1

Tisztújító SZM-választmányi ülés

SZM-választmányi ülést tartottunk. A leköszönt Erdélyi Dorisz helyett Bodrogi Klaudiát választották meg a szülői küldöttek SZM-elnöknek.
2019. okt. 21.
Új lap - 1

Deák-ünnepség

2019. október 17-én, Deák Ferenc születésének 216. évfordulóján gimnáziumunk is megemlékezett a „haza bölcséről”. Iskolánk egykori névadójának (1923 és 1949 között viselte intézményünk Deák Ferenc nevét) tiszteletére rendezett városi ünnepségen tanulóink adták a műsort. Gyutainé Kiss Gabriella tanárnő felkészítésében a vegyeskar a Jubilate Deo és a Nélküled című dalokat adta elő. Weinhoffer Péter Tibor (11.B) Deák Ferenc szólásszabadságért és polgári szabadságjogokért kiálló 1839-es ország­gyűlési beszédéből olvasott fel részletet. Hegyi Benedek Tamás (12.A) pedig Vörösmarty Mihály: Gondolatok a könyvtárban című verséből mutatott be részletet. Diákjaink felkészítő tanárai Hajduné Szabó Ágnes és Vass Szilvia tanárnők voltak. Az ünnepségen az 5.N és a 9.B/ny osztályok képviselték az iskola diákságát Novákné Bosits Csilla és Dr. Beckné Sallay Anikó osztályfőnökök kíséretében. A gimnázium közössége nevében Horváth Attila igazgató úr és Stárics Roland igazgatóhelyettes úr helyezett el koszorút a „kiegyezés atyjaként” emlegetett zalai jogász, politikus és államférfi belvárosi szobránál.
Fotó (Seres Péter - Foto Zalaegerszeg)
Képgaléria (Katona Tibor - ZAOL)

2019. okt. 21.
Új lap - 1

Kirándulás a Balaton-felvidéken

A Göcseji Múzeum „Kalandozások a múltba” című projektjének idei második foglalkozása. A 9.N osztály tanulói Balaton-felvidéki pálos kolostorokat tekintették meg.

2019. okt. 21.
Új lap - 1

Szimfonikus koncerten jártunk

2019. október 21-én a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar Egyesület idei első ifjúsági előadására került sor a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. A hangverseny témája Frédéric Chopin munkássága volt. A színvonalas előadás házigazdája Tóth László zongoratanár, az egyesület elnöke volt.

2019. okt. 25.
Új lap - 1 Bolyai matematika csapatverseny megyei fordulójának eredményei

6. évfolyamon
2. helyezett: Nika Balázs, Sárecz Bence, Szabó Bálint, Wolf Erik 6.N
(tanáruk: Schneider János, Pálovicsné Tusnády Katalin)
7. évfolyamon
1. helyezett: Horváth Bálint, Kaszás Viktória, Németh Dávid, Toplak Ágnes 7.N/2
3. helyezett: Bednárik Botond, Goldfinger Blanka, Tompos Ábel, Tornyos Lilla 7.N/2
(tanáruk: Pálovicsné Tusnády Katalin)
8. évfolyamon
2. helyezett: Kiss Botond Attila, Németh Gellért, Panulin Ádám, Szeglet Bálint Péter 8.N
(tanáruk: Benke Barbara)
Döntőbe jutott a 7. évfolyam csapata.

2019. nov. 3.
Új lap - 1

Fogadónap

Az 5., 7., 9., 11. osztályok számára: nov. 5. (kedd) 17.00-19.00
Terembeosztás

A 6., 8., 10., 12. osztályok számára: nov. 7. (csütörtök) 17.00-19.00
Terembeosztás

2019. nov. 4.
Új lap - 1

Előadás az idősügyi konferencián

2019. október 24-én Stárics Roland történelemtanár „A technikai és társadalom kölcsönhatása a géprombolástól a világháborúk koráig” címmel szakmai előadást tartott az Idősek hónapja városi rendezvénysorozat keretében Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az Éveknek” Országos Szövetsége Zala Megyei Szervezetének felkérésére.
Kép (Fotó: Seres Péter – Zalai Hírlap/Zaol)
Zalai Hírlap/ Zaol beszámolója
2019. nov. 4.
Új lap - 1

„Kamionos Roadshow” a pályaorientáció jegyében

2019. október 22-én a Pannon Fejlesztési Alapítvány által szervezett, a mérnöki pályát népszerűsítő, „Kamionos Roadshow” címet viselő pályaorientációs programon a 11.A és 11.B tanulói vettek részt.
2019. nov. 4.
Új lap - 1

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztünk

2019. október 22-én iskolai ünnepség keretében tisztelegtünk ’56-os hőseink előtt. A meghitt hangulatú ünnepi műsort Stárics Roland tanár úr osztálya, a 11.N adta. A forgatókönyvet Mészáros Sára, Schneider Anna és Szűcsné Jóna Ágota tanárnő készítette. A műsorban Hoffmann Ádám, Kósa Gergely és Kustán Petra vállaltak főszerepet.
Képes beszámoló
ZTV Híradójának beszámolója


2019. október 22-én gimnáziumunk vegyeskara – Gyutainé Kiss Gabriella tanárnő felkészítésében – fellépett a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben rendezett, az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire emlékező városi rendezvényen. Énekkarunk Nagy Gáspár: Október végi tiszta lángok című oratóriumának zárószámát adta elő nagy sikerrel. A rendezvényen Gyutainé Kiss Gabriella tanárnő és Stárics Roland igazgatóhelyettes úr képviselte gimnáziumunkat.

2019. október 23-án Horváth Attila igazgató úr, valamint Baksa Natália (11.B) DÖK-elnök az iskolavezetés és a diákság nevében koszorút helyeztek el az 1956-os forradalom és szabadság kitörésére emlékező városi ünnepi rendezvényen. Molnár Luca Zsuzsanna (11.N) DÖK-alelnök, a ZVDÖK delegáltjaként koszorúzott az ’56-os emlékműnél.
Kép (Fotó: Seres Péter – Zalai Hírlap/Zaol)

2019. október 25-én Az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékezve három osztályunk (11.A, 11.B, 11.N) megtekintette „A néma forradalom” címet viselő filmet. A német nyelvű, 1956 októberében Kelet-Berlinben játszódó alkotást a Nemzeti Emlékezet Bizottsága és a Konrad Adenauer Alapítvány Magyarországi Képviselete bocsátotta rendelkezésünkre. A programon résztvevők kísérő tanárai a német nyelvi munkaközösség részéről Beviz Zsófia és Bertók Éva tanárnők voltak, a történelem munkaközösséget pedig Stárics Roland tanár úr, a reál munkaközösségeket pedig Kovács Tibor tanár úr képviselte.

2019. november 4-én az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésére emlékező gyásznapi városi műsort gimnáziumunk diákjai adták. Weinhoffer Péter Tibor (11.B) Márai Sándor Mennyből az angyal című versét szavalta el, Vitkovics Patrik (11.N) gitárral – 1956 krónikásaként – felidézte a megtorlás veszteséglistáját, valamint a szabadságharc társadalmi és politikai a következményeit. Harmath Enikő Eszter (11.N) Bereményi Géza: Corvin-köziek című dalát énekelte el saját átirata alapján. A zenei produkciót Vitkovics Patrik gitárral kísérete. A városi rendezvény főszervezője – a polgármesteri hivatallal együttműködve – Stárics Roland történelemtanár volt.
Kép (Fotó: Seres Péter – Zalai Hírlap/Zaol)
ZTV Híradójának beszámolója
Zalaegerszeg újság beszámolója

A Zala Megyei ’56-os Hagyományőrző Egyesület jóvoltából, Stárics Roland történelemtanár szervezésében több végzős diákunk budapesti emléktúrán vett részt, mely során ellátogattunk a Terror Háza Múzeumba és a rákoskeresztúri Új Köztemető 301-es parcellájába. Koszorút helyeztünk el és mécsest gyűjtöttünk a névtelen áldozatok és Nagy Imre mártírhalált halt miniszterelnök síremlékénél.

2019. nov. 4.
Új lap - 1

„Zrínyi 125-400” – az új Zrínyi-tabló felavatása és a jubileumi logóval ellátott pólók bemutatása

2019. október 24-én sor került az új Zrínyi-tabló felavatására és az új, jubileumi logóval ellátott pólók bemutatására. A tartalmában és kivitelezésében megújult – a XXI. század tudományos és vizuális igényességének megfelelő – tabló elkészítésében Vajda Lászlóné nyugalmazott pedagógus, Monok Zoltán történelem munkaközösség-vezető, Hajduné Szabó Ágnes humán munkaközösség-vezető és dr. Beckné Sallay Anikó tanárnő vállalt szerepet. A nyomdai munkálatok a Szentmihályi Nyomdában zajlottak Kiss Zsolt, jubileumi kiadványokért felelős igazgatóhelyettes irányítása alatt. A megnyitón Stárics Roland, jubileumi rendezvényekért felelős igazgatóhelyettes mondott köszöntőt, majd Pajor Emese (9.C) Babits Mihály: Zrínyi Velencében című versét adta elő, Keresztes Gergő Bendegúz (8.N) pedig zalai népdalcsokrot énekelt. Diákjaink felkészítői Kollaricsné Soós Erika és Gyutainé Kiss Gabriella tanárnők voltak. A tabló alkotóinak nevében Vajda Lászlóné tanárnő elevenítette fel Zrínyi Miklós életútját és a máig üzenetértékkel bíró politikusi és irodalmi jelentőségét. Az új jubileumi logó megalkotója Gergály Renáta (12.N), tavalyi rajz OKTV-döntős diákunk volt. A rendezvényen Karvalits Levente tanár úr ajánlotta az iskola diákságának figyelmében a logóval ellátott ruhákat és emléktárgyakat, melyek vásárlására hamarosan lehetőség nyílik.
Kép (Fotó: Pezzetta Umberto – Zalai Hírlap/Zaol)
Képes beszámoló
ZTV Híradójának beszámolója
Zalai Hírlap/ Zaol beszámolója
Zalaegerszeg újság beszámolója
Zalaegerszegi 7 nap beszámolója (2. oldal)
2019. nov. 4.
Új lap - 1

Városi elismerés Farkasné Perlaki Edit tanárnőnek

2019. október 29-én Farkasné Perlaki Edit nyugalmazott tanárnő városi elismerésben részesült – a zenei nevelés terén nyújtott több évtizedes kiemelkedő munkájáért – az Idősek hónapja rendezvénysorozat keretében.
(Fotó: Seres Péter – Zalai Hírlap/Zaol)
2019. nov. 4.
Új lap - 1

Kapcsolatápolás

2019. október 26-án a veszprémi Lovassy László Gimnázium tantestületi küldöttsége látogatott el hozzánk.
2019. nov. 4.
Új lap - 1

Tanársírok gondozása

2019. október 22-én Monok Zoltán tanár úr irányításával és Egyedné Krizmanics Ildikó tanárnő segítségével a 9.A/ny osztály tanulói rendbe tették egykori tanáraink sírját, és koszorút helyeztek el az iskola nevében.
2019. nov. 4.
Új lap - 1 A Nemzetközi Szent György Lovagrend Zala Megyei Priorátusa által meghirdetett "Szabadságharc 170" megyei verseny döntőjén

3. szóbeli forduló
2. helyezett: Rosta Maya 12.N
(tanára: dr. Beckné Sallay Anikó)
Maya a verseny legeredményesebb résztvevőjének járó különdíjat is megkapta.

2019. nov. 4.
Új lap - 1

„Zrínyi 125-400” - második kóruspróba

2019. október 26-án megtartottuk a jubileumi emlékév gálaműsorához kapcsolódó második kóruspróbát.
2019. nov. 5.
Új lap - 1 Az Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokság országos döntőjén

női svéd váltóban
8. helyezett csapat: Schein Kata 8.N, Kovács Anna 9.B, Bajnóczi Sára 10.N, Laposa Hédi 11.N
női távolugrásban
10. helyezett csapat: Schein Kata 8.N, Kiss Csenge 9.B, Kovács Anna 9.B, Laposa Hédi 11.N
edző: Kámán Ferenc

2019. nov. 5.
Új lap - 1 Az Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokság megyei döntőjén

női távolugrásban
1. helyezett csapat: Schein Kata 8.N, Kiss Csenge 9.B, Kovács Anna 9.B, Laposa Hédi 11.N, Molnár Nóra 12.A
női svéd váltóban
1. helyezett csapat: Schein Kata 8.N, Kovács Anna 9.B, Bajnóczi Sára 10.N, Molnár Nóra 12.A
férfi svéd váltóban
2. helyezett csapat: Soós Dávid 9.N, Kontler Botond 9.B/Ny, Csiszár Soma 9.B, Dienes Mátyás 11.B
férfi 4*1500 m-es váltóban
2. helyezett csapat: Fülöp Álmos 11.N, Sümegi Géza 11.N, Simon Máté 12.A, Takács Tícián 12.A
edző: Kámán Ferenc

2019. nov. 7.
Új lap - 1 A Gloria Victis kárpát-medencei történelem verseny országos döntőjén

4. helyezett csapat: Végh Valentin, Novák Márton, Fébert Tamás (10.N)
7. helyezett csapat: Rosta Maya, Molnár Bence, Horváth Petra (12.N)
(tanáruk: dr. Beckné Sallay Anikó)

2019. nov. 8.
Új lap - 1

Arany János Tehetséggondozó Program


AJTP beiskolázással kapcsolatos tájékoztatóra várjuk az érdeklődő tanulókat és szüleiket!
2019. november 19. (kedd) 15 óra
Zrínyi-gimnázium I. em. 22. terem
Előadók:
Käsz Ildikó kollégiumi programgazda
Kiss Zsolt gimnáziumi programfelelős
A tájékoztató után lehetőség van a kollégium megtekintésére kollégiumi nevelők vezetésével!

Kisfilm a programról
(Kattintson a képre!)
2019. nov. 11.
Új lap - 1

A tatai Eötvös József Gimnázium által rendezett Öveges József emlékversenyen

csapatversenyben
12. helyezett lett iskolánk csapata, melynek tagjai:
Tompos Gábor (9.N), Varga Bálint (9.N)
(tanáruk: Kulcsárné Jordán Ildikó)
Pete Zétény Dominik (10.N), Krizbai Zsolt (10.A)
(tanáraik: Pálovicsné Tusnády Katalin, Pálovics Róbert)
matematika egyéni versenyben a 10. évfolyamon
2-3. helyezett: Pete Zétény Dominik (10.N)
egyéni összetett versenyben a 10. évfolyamon
5. helyezett: Pete Zétény Dominik (10.N)
2019. nov. 11.
Új lap - 1

Náboj nemzetközi fizikaverseny

Kiemelkedő eredményt értek el iskolánk tanulói a Náboj nemzetközi fizikaversenyen. Az öt fős csapat senior kategóriában a nemzetközi mezőnyben 2. helyezést, a magyarországi mezőnyben 1. helyezést ért el. A versenyen 5 ország 154 csapata vett részt.
A csapat tagjai:
Czett Mátyás, Pácsonyi Péter, Veres Kristóf (12.N)
(tanáruk: Pálovics Róbert)
Györgyfalvai Fanni (11.N), Horváth Ádám (11.A)
(tanáruk: Kovács Tibor)
2019. nov. 15.
Új lap - 1
Zalaegerszegi Zenebarátok Klubja - Zeneklub online

A szólótól a duodecettig
Sorozatunk következő részében triókat és decetteket (azaz 10 hangszerre írt műveket) hallgathatunk meg. A két, illetve 11 hangszer által megszólaltatott párosítások technikai okokból később kerülnek sorra.

2019. nov. 21.
Új lap - 1

A Zalaegerszegi Öveges József Általános Iskola által 7-8. osztályos tanulók részére meghirdetett "Mindennapi fizika" prezentációs versenyen

csapatversenyben
3. helyezett: Pigler Szofi Anna és Tuboly Zsófia (8.N)
(tanáruk: dr. Bóbics Lilla)
2019. nov. 25.
Új lap - 1

Bécsi kirándulás

 Zrínyisek 2019. november 23-án Bécs belvárosában, a Szövetségi Kancellári Hivatal főbejárata előtt.

2019. nov. 25.
Új lap - 1

Eötvös Loránd Jubileumi Emlékverseny

November 23-án a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében került megrendezésre az Eötvös Loránd Jubileumi Emlékverseny döntője, amelyen az előzetes fordulók eredménye alapján a résztvevő 180 csapat közül 14 csapat vehetett részt. A versenyen iskolánk Trivialisch nevű csapata 1. helyezést ért el.
A csapat tagjai:
Czett Mátyás, Pácsonyi Péter, Szalai Bence, Veres Kristóf (12.N)
(tanáruk: Pálovics Róbert)
2019. nov. 25.
Új lap - 1

A Bolyai matematika csapatverseny országos döntőjén

7. évfolyamon
21. helyezett: Horváth Bálint, Kaszás Viktória, Németh Dávid, Toplak Ágnes (7.N/2)
(tanáruk: Pálovicsné Tusnády Katalin)
2019. nov. 25.
Új lap - 1

Az Eötvös-versenyen

dicséretet (9-11.helyezés) kapott Pácsonyi Péter (12.N)
(tanára: Pálovics Róbert)
2019. nov. 28.
Új lap - 1

Kirándulás a Balaton térségében

2019. november 19-én részt vettünk a Göcseji Múzeum „Kalandozások a múltba” című projektjének idei negyedik foglalkozásán. A 12.A osztály tanulói a 19. századi Balaton-térség (Alsóörs, Balatonvilágos, Siófok) világával ismerkedtek meg.
2019. nov. 28.
Új lap - 1

Zrínyi-megemlékezés

2019. november 18-án Zrínyi Miklós költő, hadvezér halálának 355. évfordulója alkalmából szervezett városi műsoron Weinhoffer Péter Tibor (11.B) mondott verset. A megemlékezés végén gimnáziumunk részéről dr. Beckné Sallay Anikó tanárnő, az osztályfőnöki munkaközösség vezetője helyezett el koszorút Zrínyi Miklós belvárosi lovasszobránál.
2019. nov. 28.
Új lap - 1

Amerika nap a Báthory-iskolában

2019. november 14-én az EMMI és az Amerikai Egyesült Államok Budapesti Nagykövetsége által kiírt pályázat keretében a zalaegerszegi Báthory István Szakgimnázium és Szakközépiskolában megrendezésre került az Amerika Nap elnevezésű rendezvény. A Zrínyi Miklós Gimnázium diákjai is részt vettek az iskola által meghirdetett városi szintű versenyeken, illetve az esemény bizonyos programjain.
Adrovicné Tüske Ágnes tanárnő beszámolója
2019. nov. 28.
Új lap - 1

Interaktív angol nyelvi órák lengyel önkéntessel

2019. november 26-án az AFS Magyarország Szervezet interaktív angol nyelvi tanóráinak adtunk helyet Adroviczné Tüske Ágnes angol nyelvi munkaközösség-vezető szervezésében.
2019. nov. 28.
Új lap - 1

A Szabó Katalin Emlékversenyen

2. helyezett csapat: Tóth Bertold, Zalavári Huba, Mészáros Ágoston 7.N
4. helyezett csapat: Simon Bátor, Mézes Botond Csegő, Németh Ármin 7.N
(tanáruk: Gergelics Zsolt)

Az "Én készítettem" angol nyelvű sütiversenyen

1. helyezett csapat: Pigler Szofi Anna, Tuboly Zsófia 8.N
(tanáruk: Adroviczné Tüske Ágnes)
2019. nov. 28.
Új lap - 1

Megyei diákparlament

2019. november 5-én a megyei diákparlamenten Molnár Luca Zsuzsanna (11.N) és Pintér Kristóf (11.N) képviselte gimnáziumunkat.
2019. nov. 28.
Új lap - 1

Techtogether Junior pályaorientációs rendezvény

2019. november 11-én a Techtogether Junior pályaorientációs rendezvényen hat 10.N osztályos diákunk vett részt Schneider János igazgatóhelyettes kíséretében.
2019. nov. 28.
Új lap - 1

Győrben és Sopronban kirándultunk

2019. november 7-én részt vettünk a Göcseji Múzeum „Kalandozások a múltba” című projektjének idei harmadik foglalkozásán. A 7.N/1. osztály tanulói Győrben és Sopronban ismerkedtek a középkori mesterségek és a céhek világával.
2019. nov. 28.
Új lap - 1

INFO ÉRA 2019

2019. november 21-23-a között az INFO ÉRA 2019 elnevezésű konferencián Horváth Attila igazgató úr és Kiss Zsolt igazgatóhelyettes úr vett részt.
2019. nov. 28.
Új lap - 1

GOSZ elnökségi gyűlés

2019. november 26-án a Gimnáziumok Országos Szövetségének elnökségi ülésén vett részt Horváth Attila igazgató úr.
2019. nov. 28.
Új lap - 1

„Zrínyi 125-400” – Zrínyi fotószalon jubileumi kiállítása

2019. november 26-án, a jubileumi emlékév alkalmából fotókiállítást rendeztünk a Zrínyi fotószalon elmúlt kilenc évében díjazott munkáiból (Porkoláb Rebeka, Sopronyi Anna Eszter, Radics Dorka, Bakó Júlia, Böröcz Réka, Gellén Veronika, Kajos Dorka, Nagy Linda, Nagy Sára, Paulovics Zoltán, Szabados Réka, Turós Ákos Zoltán, Papp Tibor, Bödey János, Ekler László). A megnyitón Szakony Franciska (9.N) énekelt. Dienes Gyula és Karvalits Levente tanár urak pedig az alkotásokat méltatták.
2019. nov. 28.
Új lap - 1

Tankerületi Pályaválasztási Kiállítás és Szakmabemutató

2019. november 7-23-a között tankerületi Pályaválasztási Kiállításon és Szakmabemutatón jártunk. A zrínyis standon az érdeklődőket Karáth Anita és Kulcsárné Jordán Ildikó tanárnők, valamint Dienes Gyula, Novák Róbert és Palkovics Róbert tanár urak fogadták.
2019. nov. 28.
Új lap - 1

POK Bázisintézményi program előadása

2019. november 14-én a POK bázisintézményi program keretében angol szakmai módszertani délutánra került sor „OUP Oxford kiadó bemutatója” címmel. A program szervezője Adroviczné Tüske Ágnes tanárnő, az angol nyelvi munkaközösség vezetője volt.
2019. nov. 28.
Új lap - 1

Pedagógusaink előadásai a POK Őszi Pedagógiai Napokon

2019. november 13-14-én a Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ által szervezett Őszi Pedagógiai Napokon iskolánk két, megyei tantárgyfelelős szaktanácsadója, Tölgyesné Kovács Katalin tanárnő (biológia) és József Attila tanár úr (német nyelv) tartott szakmai előadásokat.
2019. nov. 28.
Új lap - 1

„Zrínyi 125-400” – Rozsnyói Sándor akadályfutó verseny

2019. november 21-én Rozsnyói Sándor akadályfutó versenyt rendezett a testnevelés munkaközösség a jubileumi emlékév keretében.
2019. nov. 28.
Új lap - 1

Külföldi ösztöndíj

2019. november 5-8-a között Gergelics Zsolt tanár úr, Schleswig-Holstein szövetségi tartomány ösztöndíját elnyerve részt vett a németországi Oktatási Minőségfejlesztési Intézet (Institut für Qualitätsentwicklung an Schulen Schleswig-Holstein) továbbképzésén St. Andreasbergben, az Internationales Haus Sonnenberg továbbképzési központban az "Europakompetenz" elnevezésű nemzetközi minősítő tanfolyamon.
2019. nov. 28.
Új lap - 1

Pályaválasztási napok

2019. november 14-21-e között pályaválasztási napokon tájékoztattuk a hozzánk felvételizni szándékozó 4. és 8. osztályos gyerekeket és szüleiket az indítandó osztályokról, a felvételi feltételekről és a nálunk folyó nevelő – oktató munkáról.
2019. nov. 28.
Új lap - 1

POK Bázisintézményi program előadása

2019. november 26-án a POK bázisintézményi program keretében német szakmai módszertani délutánra került sor „RAABE-KLETT kiadó bemutatója” címmel. A program szervezője Beviz Zsófia tanárnő, a német nyelvi munkaközösség vezetője volt.
2019. dec. 4.
Új lap - 1

Pályaorientációs nap a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnáziumban

2019. december 7-én, szombaton az iskola pályaorientációs napot tart. A rendezvény programkínálata
2019. dec. 6.
Új lap - 1

A Bolyai anyanyelvi csapatverseny körzeti fordulóján

a 6. évfolyamon
2. helyezett: Csontos Sámuel, Nika Balázs, Szabó Bálint, Szabó Bence
(tanáruk: Kollaricsné Soós Erika)
a 7. évfolyamon
2. helyezett: Goldfinger Blanka, Horváth Bálint, Bednárik Botond (7.N/2)
3. helyezett: Király Dalma, Magna Glória, Kaszás Viktória, Tornyos Lilla (7.N/2)
(tanáruk: Rinfel Mónika)
a 8. évfolyamon
2. helyezett: Bedics-Németh Anna, Kiss Botond Attila, Nagy Eszter, Salamon Jázmin

(tanáraik: Szűcsné Jóna Ágota és Juhász Ildikó)

A városi német nyelvű rejtvényfejtő versenyen

7-8. osztályos kategóriában
1. helyezett: Goldfinger Blanka, Kaszás Viktória (7.N/2)

(tanáruk: Rinfel Mónika)

A Játékkincstár vetélkedő megyei döntőjén

3. helyezett: a Mind arany csapat
Fregán Doroti, Molnár Bence 12. N, Tompos Anna, Mészáros Sára, Vitkovics Patrik 11. N
(tanáruk: Rinfel Mónika)
2019. dec. 6.
Új lap - 1

MTM workshop

Iskolánk 2017 május 30-a óta a Minősített Tehetséggondozó Műhely (MTM) cím büszke birtokosa. Összesen 39 kiemelt oktatási intézmény alkotja az ország MTM hálózatát. 2019 novemberének végén (29-30.) került sor az első MTM találkozóra. Gimnáziumunkat dr. Beckné Sallay Anikó, Hajduné Szabó Ágnes mentortanárok, és Kiss Zsolt MTM programfelelős, intézményvezető-helyettes képviselték a két napos workshopon.
2019. dec. 9.
Új lap - 1

Üzemlátogatások

2019. december 6-án a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében ellátogattunk városunk két nagy múltú, innovatív és exportorientált gépipari középvállalatához, az AQ Anton Kft. és az EuropTec Kft. telephelyére. A két programon 33 tanuló vett részt a 10.A, a 10.B, a 10.C és a 10.N osztályokból Szőke Károly tanár úr és Stárics Roland igazgatóhelyettes úr kíséretében. A sikeres délutánért köszönettel tartozunk a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának, valamint a két cég munkatársainak.
2019. dec. 9.
Új lap - 1

„Veszélyvágta”

2019. december 7-én Veszélyvágta Bűn- és Balesetmegelőzési Vetélkedőn vettek részt a 9.A, B/ny, a 9.C/AJTP és a 9.N osztályok tanulói.
2019. dec. 9.
Új lap - 1

Pályaorientációs nap

2019. december 7-én pályaorientációs napot tartottunk a 9-12. évfolyamos diákjaink számára, akik továbbtanulási döntésüket megkönnyítő előadásokat választhattak és hallgathattak felsőoktatásban jelenleg résztvevő – nálunk érettségizett – egyetemi hallgatóktól és egyetemi oktatóktól. A változatos témájú előadások lehetőséget adtak arra, hogy tanulóink megismerkedhessenek a legnépszerűbb hazai egyetemek képzési kínálatával, ösztöndíjaival, kutatási és kollégiumi lehetőségeivel. Köszönjük szépen vendégeink változatos, érdekes és tartalmas előadásait, valamint pedagógusaink gondos előkészítő munkáját!
Képes beszámoló
2019. dec. 10.
Új lap - 1

Osztályozóvizsgára jelentkezés

Az osztályozóvizsgára való jelentkezés határideje 2019. december 20.
A jelentkezéshez a titkárságon kérhető űrlapot kell használni.
Az osztályozóvizsgák (írásbeli, szóbeli) időpontja: 2020. január 13-24.
Az angol nyelvi vizsgák beosztása.
A német nyelvi osztályozó vizsgák időpontjai:
írásbeli 2020. január 14. 14:30; udv. 1. terem
szóbeli 2020. január 21. 14:30; udv. 1. terem
2019. dec. 11.
Új lap - 1

Gróf Festetics Imre Verseny és Emlékkonferencia megyei döntőjén

1. helyezett csapat: Faragó Ábel Kristóf, Bárczai Krisztofer Márk 11.A
3. helyezett csapat: Bóbics Barnabás László, Nátrán Péter 11.A
(tanáraik: Szőke Károly, Egyedné Krizmanics Ildikó)
2019. dec. 12.
Új lap - 1

A „Mint ha pásztortűz ég…” – versmondó verseny felhívása


Kattintson a képre!
Az Arany János Tehetséggondozó Program 2020-ban ünnepli fennállásának 20. évét. Ebből az alkalomból a Program Szakmai Tanácsadó Testülete országos versmondó versenyt hirdetett az általános iskolák 6. és 7. évfolyamos tanulói számára. A diákoktól Arany János Toldi című elbeszélő költeménye szabadon választott részletének (4-6 versszak) értő és átélt előadását kérjük.
A verseny első fordulóit az Arany János Tehetséggondozó Program gimnáziumai rendezik a saját beiskolázási körzetükben.
A Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium 2020. február 11-én (kedd) 14.00 órakor tartja versenyét a gimnáziumban (Zalaegerszeg, Rákóczi út 30.), amelyre szeretettel vár iskolánként két tanulót.
Jelentkezés a következő címen: alizilona.takacs@gmail.com
Az első forduló győztesei számára az országos döntőt Arany János születésnapján, 2020. március 2-án, a Petőfi Irodalmi Múzeumban (Budapest) rendezik.
A baloldalon látható felhívás minden további információt tartalmaz a jelentkezéssel kapcsolatban.
2019. dec. 13.
Új lap - 1

CégreFel! esetoldó verseny országos döntőjén


1. helyezett csapat a magyar divízióban: Horváth Dalma, Regényi Dorottya Luca, Takács Ádám József (12.B)
(tanáruk: Benke Barbara)
2019. dec. 15.
Új lap - 1
Zalaegerszegi Zenebarátok Klubja - Zeneklub online

A szólótól a duodecettig
Sorozatunk decemberi részében kvartettek és nonettek kerülnek sorra. Ezekkel a művekkel búcsúztatjuk az óévet.

2019. dec. 16.
Új lap - 1

Városi gólyaavató


2019. december 13-án második helyezést ért el a 9.A/Ny osztály a városi gólyaavató vetélkedőn.
Gratulálunk az osztály tagjainak a sikeres szerepléshez!
2019. dec. 16.
Új lap - 1

A megyei középiskolai matematikaverseny eredménye

9. évfolyamon
1. helyezett: Dankó Orsolya 9.A
(tanárai: Benke Barbara, Kiss Zsolt)
3. helyezett: Tompos Gábor 9.N
(tanára: Kulcsárné Jordán Ildikó)

10. évfolyamon
3. helyezett: Pete Zétény Dominik 10.N
(tanára: Pálovicsné Tusnády Katalin)

11. évfolyamon
1. helyezett: Fekete Levente 11.N
(tanárai: Németh László, Novákné Bosits Csilla)
2. helyezett: Sepsi Csombor Márton 11.A
3. helyezett: Horváth Ádám 11.A
(tanáraik: Kovács Tibor, Pálovics Róbert)
3. helyezett: Schneider Anna 11.N
(tanárai: Németh László, Novákné Bosits Csilla)

12. évfolyamon
4. helyezett: Babolcsay Barbara 12.A
4. helyezett: Markó István 12.A
(tanáraik: Horváth Attila, Kovács Tibor)
4. helyezett: Czett Mátyás 12.N
(tanára: Benke Barbara)
2019. dec. 16.
Új lap - 1

A Zrínyi Miklós Gimnáziumért Alapítvány
és a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium
2020. február 1-én tartja

28. alapítványi bálját

a gimnázium tornatermében.

Részletes tájékoztató

A férőhelyek száma 280, tíz személyes körasztaloknál.

Köszönjük a jelentkezéseket! Minden hely elkelt.

2019. dec. 18.
Új lap - 1

Külföldi Nyelvtanulási Program

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!
Megnyílt a Külföldi Nyelvtanulási Program honlapja, mely a https://www.knyp.hu/hu címen érhető el. A Tempus Közalapítvány tájékoztató leveléből szintén tájékozódhatnak a legfontosabb legfontosabb tudnivalókról. (Levél mellékletben)
Jelenleg a gimnáziumban a kiutazásokkal kapcsolatos pontos igényfelmérés és előkészítői munka zajlik.
 

Iskolavezetés

2019. dec. 18.
Új lap - 1

Zrínyi 125-400Jubileumi emléktárgyak


Emléktárgyak árusítása 2019. december 18-tól a Zrínyi-gimnáziumban!
Jubileumi póló: 1500-5200Ft    2020-as asztali naptár: 900Ft    Tablók könyve: 3500Ft    Kitűző: 800Ft
2019. dec. 19.
Új lap - 1

A Megyei matematikaverseny 3-8. osztály döntőjén

5. évfolyamon
2. helyezett: Szijártó Nóra 5.N
(tanára: Novákné Bosits Csilla)
7. évfolyamon
1. helyezett: Goldfinger Blanka 7.N/2
(tanára: Pálovicsné Tusnády Katalin)
2. helyezett: Czigány Mátyás 7. N/1
(tanára: Kulcsárné Jordán Ildikó)
8. évfolyamon
3. helyezett: Fébert Zita 8.N
(tanára: Benke Barbara)
2019. dec. 19.
Új lap - 1

Megyei Matematika Verseny megyei fordulójának eredményhirdetése

December 17-én tartottuk - immár 4. alkalommal - a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány által, a 3-8. osztályosoknak szervezett Megyei Matematika Verseny megyei fordulójának eredményhirdetését. Iskolánk matematika munkaközösségének tanárai koordinálják e verseny Zala megyei lebonyolítását, a dolgozatok javítását és az ünnepélyes díjkiosztást.
A díjakat Dr. Vadvári Tibor alpogármester úr és Horváth Attila, iskolánk igazgatója adták át.

Iskolánk díjazott tanulói:

1. helyezett:
Goldfinger Blanka 7.N/2
Tanára: Pálovicsné Tusnády Katalin
2. helyezett:
Szijártó Nóra 5.N
Tanára: Novákné Bosits Csilla
Czigány Mátyás 7.N/1
Tanára: Kulcsárné Jordán Ildikó
3. helyezett:
Fébert Zita 8.N
Tanára: Benke Barbara

Fotó a továbbjutott tanulókról

2020. jan. 8.
Új lap - 1

Természettudományos nap

Természettudományos előadásokra és kísérletes tanórákra került sor a reál munkaközösség szervezésében és közreműködésével. Dr. Bóbics Lilla és Egyedné Krizmanics Ildikó tanárnők fizikai és kémiai kísérletek mutattak be. Szőke Károly tanár úr elsősegélynyújtással, míg Novák Róbert tanár úr klímaváltozással kapcsolatos ismeretek adott át. Külső előadók a Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központ munkatársai voltak. A rendezvényt Tölgyesné Kovács Katalin tanárnő, a reál munkaközösség vezetője koordinálta.
Képes beszámoló
2020. jan. 8.
Új lap - 1

Pedagógus Szolgálati Emlékérem

Geiszler Ágnes és Oláhné Szigyártó Mária nyugalmazott tanárnők 2019. december 20-án Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehetett át az iskola diáksága előtt. Szívből gratulálunk a Tanárnőknek! (Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kitüntetése azon nyugállományba vonuló óvodai, általános iskolai, szakiskolai, középiskolai pedagógusnak és főiskolai, egyetemi oktatónak adományozható, aki legalább 25 éven keresztül a gyermekek oktatása-nevelése érdekében tevékenykedett, és kiemelkedő szakmai munkát végzett.)
2020. jan. 8.
Új lap - 1

Karácsonyi koncert

Sor került iskolánk hagyományos karácsonyi koncertjére a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. Diákjaink újból megcsillogtatták tehetségüket és szeretetteljes, meghitt produkcióikkal bearanyozták a karácsonyi ünnepi várakozást. A teltházas műsor főszervezője Gyutainé Kiss Gabriella tanárnő, műsorközlője pedig Gárdos Borbála Bernadett (11.N) volt. A Zalaegerszegi Televízió karácsony mindhárom napján adta a karácsonyi koncertünkről készült felvételt. Köszönjük szépen tehetséges és szorgalmas tanulóinknak, valamint az ünnepi koncert megvalósítójának, Gabi néninek a csodálatos estét!
Képes beszámoló
2020. jan. 8.
Új lap - 1

Karácsonyi adománygyűjtés és ajándékkészítés rászorulóknak

A társadalmi felelősségvállalás jegyében gimnáziumunk is csatlakozott a Zalaegerszegi Diákönkormányzat (ZVDÖK) Titkos Mikulás karácsonyi adománygyűjtő akciójához, melynek keretében a Családok Átmeneti Otthonába és a Pózvai Fogyatékos Otthonba kerültek ajándékok rászorulóknak. Az iskolában a földszinti gyűjtődoboz heteken keresztül telt ajándéktárgyakkal. Osztályszinten valamennyi osztályunk tartott karácsonyi ajándékozást, több kisgimnazista osztályunk karácsonyi műsort is adott a szülőknek. A 11.N osztály – Stárics Roland osztályfőnök kezdeményezésére – csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat „Cipősdoboz” elnevezésű országos karácsonyi adománykészítő akciójához. Egy-egy rászoruló zalaegerszegi 6 év körüli lány és fiú számára készítettünk hasznos és tartalmas ajándékcsomagot a szeretet ünnepére.
2020. jan. 8.
Új lap - 1

Karácsonyi műsor

Az iskolai karácsonyi műsort Karvalits Levente tanár úr osztálya, a 11.B adta. A forgatókönyvet Egyed Virág és Mile Flóra tanulók készítették.
2020. jan. 10.
Új lap - 1

„Eötvös 100” emlékév

„Eötvös100” címmel tudományos előadásoknak adott otthon a gimnázium Eötvös Loránd halálának 100. évfordulója alkalmából. Az emléknap intézményi szervezője Schneider János igazgatóhelyettes úr, míg háziasszonya, Karáth Anita tanárnő volt.
Meghívó
Összefoglaló
2020. jan. 14.
Új lap - 1

Megemlékezés a 2. magyar hadsereg 1943. évi doni katasztrófáról

A tragikus doni áttörés hősi halottjaira emlékező városi gyertyagyújtáson Stárics Roland igazgatóhelyettes képviselte a gimnáziumot.
2020. jan. 14.
Új lap - 1

Színházlátogatás a Lázár Ervin Program keretében

2020. január 13-án a Lázár Ervin Program keretében az 5.N osztály Novákné Bosits Csilla osztályfőnök kíséretében Frank L. Baum, Tompagábor Kornél és Monostori János „Óz, a nagy varázsló” című mesemusicaljét tekintette meg a Hevesi Sándor Színházban.
2020. jan. 14.
Új lap - 1

Löwenzahn országismereti versenyen

Bangó Julietta Alina 9.B osztályos tanuló a Löwenzahn országismereti versenyen B1 kategóriában megyei és országos 1. helyezést ért el.
Kiss Botond Attila 8.N osztályos tanuló a Löwenzahn országismereti versenyen A2 kategóriában megyei 1. és országos 7. helyezést ért el.
tanáruk: József Attila
2020. jan. 15.
Új lap - 1

Szimfonikus koncerten jártunk

2020. január 14-én került sor a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar Egyesület második ifjúsági előadására a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. A koncert Liszt Ferenc munkásságának válogatott műveit szólaltatta meg. A sokszínű előadás házigazdája Tóth László zongoratanár, az egyesület titkára volt.
2020. jan. 15.
Új lap - 1

A Zalakerámia ZTE KK bemutató edzése

2020. január 14-én a Zalakerámia ZTE Kosárlabda Klub tartott nyílt edzést a gimnáziumban. Az egyesület játékosai diákjainkkal is játszottak egy, a sportágat népszerűsítő mérkőzést. A látványos showelemekkel gazdagított bemutató foglalkozást a kisgimnazista osztályok tanulói tekintették meg. Köszönjük szépen a Zalakerámia ZTE Kosárlabda Klub játékosainak és vezetőinek az élményekben gazdag, vidám hangulatú sportdélelőttöt!
Képes beszámoló
ZTV Híradójának beszámolója
2020. jan. 16.
Új lap - 1

Bronzérem a fiú kosárlabdázók országos elődöntőjében

Iskolánk fiú kosárlabdacsapata a városi és a megyei döntő második helyezésével, valamint a szekszárdi Garay Gimnázium elleni szikrázó hangulatú selejtezők megnyerésével szerzett jogot arra, hogy részt vehessen a profi (igazolt) kosárlabdázók országos elődöntőjében.
A december 17-én, Oroszlányban lebonyolított elődöntőben először a soproni Berzsenyi Gimnázium ellen szerepeltek és a későbbi győztestől vereséget szenvedtek. A harmadik helyért a házigazda Oroszlány csapata ellen szép játékkal szerezték meg a győzelmet és a selejtező bronzérmét.
Ez a teljesítmény az országos rangsorban elért 16-22 helyezést jelenti!
A csapat tagjai:
Farkas Attila, Kalmár Péter, Simon Máté Péter, Földvári Ádám, (12.A), Németh Ákos, Varga Roland (12.B), Békési Péter (12.N), Kovács Mihály (11.B), Kósa Gergely (11.N), Bárczai Krisztofer Márk (11.A), Kisunyomi Patrik Zsombor, Szelestey Szilárd (10.N)
felkészítő tanár: Szekér Gábor
2020. jan. 21.
Új lap - 1

A Bolyai matematika csapatverseny körzeti fordulóján

9. évfolyamon:
1. helyezett és döntős: Györgyfalvai Ádám, Schneider Dávid, Tompos Gábor, Varga Bálint (9.N)
tanáruk: Kulcsárné Jordán Ildikó
11. évfolyamon:
3. helyezett: Fekete Levente Máté, Györgyfalvai Fanni, Sümegi Géza, Schneider Anna (11.N)
tanáruk: Németh László
12. évfolyamon:
5. helyezett: Békési Péter, Czett Mátyás, Szalai Bence, Veres Kristóf (12.N)
tanáruk: Benke Barbara
6. helyezett: Babolcsay Barbara, Markó István, Marton Laura, Száraz Dániel (12.A)
tanáraik: Horváth Attila, Kovács Tibor
2020. jan. 22.
Új lap - 1

Központi írásbeli felvételi vizsgák

2020. január 18-án öt- és nyolcévfolyamos képzésekkel kapcsolatos központi írásbeli felvételi vizsgáknak adott helyet.
2020. jan. 22.
Új lap - 1

Pályázati projektzáró

2020. január 21-én került sor a Göcseji Múzeum „Kalandozások a múltba” című – EFOP-3.3.2-16-2016-00011 azonosítószámú – pályázatának projektzáró rendezvényére, melyen gimnáziumunkat dr. Beckné Sallay Anikó tanárnő képviselte.
2020. jan. 22.
Új lap - 1

Mihály Péter előadása a magyar kultúra napja alkalmából

2020. január 22-én és 23-án Mihály Péter, a Hevesi Sándor Színház színésze tartott előadásokat a „Zrínyi 1566” című, nagy sikert aratott színdarabhoz kapcsolódóan gimnáziumunk négy osztálya számára. A program háziasszonya Karáth Anita tanárnő volt.
ZAOL képes beszámolója
ZTV Híradójának beszámolója

www.zmgzeg.edu.hu
Látogatók 2020. jan. 1. óta
(Pageviews: a megnyitott oldalak száma)
Flag Counter