Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium


Főoldal - Hírek archívum - A 2022/2023. tanév hírei

A 2022/2023. tanév hírei, 1. félév

2022. szept. 6.
Új lap - 1

Tehetséggondozó-felvételi előkészítő szakkörök általános iskolás tanulók számára

Bővebb információk!

2022. szept. 12.
Új lap - 1

Kiállítás nyílik a Borbás-galérián.

2022. szept. 12.
Új lap - 1

A 30. jubileumi Izsák Imre Gyula komplex természettudományi verseny a meghirdetett 2022. október 20-22. időpontban ELMARAD!
ÚJ időpontja várhatóan: 2023. március

2022. szept. 14.
Új lap - 1

Keresztury-megemlékezés

Iskolánk egykori tanulója, Keresztury Dezső születésének 118. évfordulójáról a városi ünnepséghez csatlakozva emlékeztünk meg. A Széchenyi-díjas írónak, költőnek, irodalomtörténésznek, egyetemi tanárnak és közéleti személyiségnek emléket állító műsorban ifj. Horváth Károly népzenész felkészítésében Keresztes Gergő Bendegúz 11.N és Keresztes Janka 9.N osztályos tanulók adtak elő zalai népdalokat. Nagy Flóra 12.A osztályos diák Keresztury Dezső Halk lépéssel című versével emlékezett meg a város szülöttéről. A tanulóifjúságot a 9/Ny. A osztály tagjai képviselték a rendezvényen. A műsor végén Schneider János igazgató úr koszorút helyezett el a gimnázium közössége nevében Zalaegerszeg díszpolgárának belvárosi mellszobránál.

2022. szept. 14.
Új lap - 1

Dolgozói kirándulás

2022. szeptember 2-án munkavállalói kiránduláson vettünk részt – pedagógusaink, adminisztratív és technikai dolgozóink részvételével – a Vas megye keleti részén, a „VulkánSág” vidékén. A Kemenes Vulkán Park interaktív látógatóközpontjának megtekintése után megmásztuk a dunántúli tanúhegyek legnyugatabbi tagjának számító Ság-hegyet. Túránk alkalmával érintettük a geológiai tanösvényt, az egykori bazalttűzhányó kráterét, a Trianon-keresztet és az Eötvös-emlékművet. A nap második felében Celldömölk belvárosában dottózva szereztünk élményeket.

2022. szept. 14.
Új lap - 1

Tanévnyitó ünnepség

2022. szeptember 1-jén tartottuk meg a gimnázium fennállásának 127. tanévnyitó ünnepségét. Schneider János igazgató úr beszédében a tavalyi tanév értékelése és az érettségizett tanulóink továbbtanulási szakirányainak ismertetése mellett köszöntötte bejövő osztályaink (5.N, 9.Ny.A, 9/Ny.B) diákjait és új dolgozóinkat. Átadásra kerültek a 2021-2022-es tanév iskolai szintű díjai, melyekkel a legkiemelkedőbb tanulmányi és sporteredményeket elért – nem elballagott – tanulóinkat, valamint a legsikeresebb pedagógusainkat köszöntöttük.

Bővebb szöveges beszámoló

2022. szept. 15.
Új lap - 1

A Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok pontversenyének eredményei a 2021/2022. tanévben

B-jelű matematika feladatok versenye
11. osztályosok

16. helyezett: Schneider Dávid 11.N
(tanára: Kulcsárné Jordán Ildikó)
18. helyezett: Hosszú Noel Zsolt 11.A
(tanárai: Kiss Zsolt, Kovács Tibor)

C-jelű matematika gyakorlatok versenye
9-10. osztályosok

13. helyezett: Horváth Zsóka 9.N/2
(tanára: Benke Barbara)
11-12. osztályosok
18. helyezett: Hosszú Noel Zsolt 11.A
(tanárai: Kiss Zsolt, Kovács Tibor)
19. helyezett: Schneider Dávid 11.N
(tanára: Kulcsárné Jordán Ildikó)

K-jelű matematika gyakorlatok versenye
9. osztályosok

16. helyezett: Domján István 9/Ny.A
18-22. helyezett: Derűs Ádám 9/Ny.A
30-31. helyezett: Pulka Gergely 9/Ny.A
(tanáraik: Pálovics Róbert, Péteri Szabolcs)

G-jelű fizika gyakorlatok versenye
9. osztályosok

16. helyezett: Toplak Ágnes 9.N/2.
25-27. helyezett: Fercsák Flórián 9.A
(tanáruk: Pálovics Róbert)

P-jelű elméleti fizika feladatok versenye
10. osztályosok

6. helyezett: Horváth Zsóka 10.N
(tanára: Dr. Bóbics Lilla)
12. osztályosok
15. helyezett: Bubics Gergely Dániel 12.N
(tanára: Pálovics Róbert)

2022. szept. 16.
Új lap - 1

Édes anyanyelvünk országos nyelvhasználati verseny megyei fordulójában

2. helyezett: Süle Olivér 9/Ny.B
Tanára: Vass Szilvia

2022. szept. 19.
Új lap - 1

Zöld Kampusz tanösvény túra

2022. szeptember 14-én Takács Aliz Ilona tanárnő szervezésében egy angol nyelvi csoportunk diákjai ismerkedtek meg a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Kara fenntarthatósági tanösvényének állomásaival, valamit az intézmény környezettudatos és energiahatékony működésével.

Az egyetem honlapján olvasható beszámoló
Fotó: Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Kar

2022. szept. 22.
Új lap - 1

ARANY JÁNOS TEHETSÉGGONDOZÓ PROGRAM a 2023/24-es tanévben

- Mit kell tudni az ARANY JÁNOS TEHETSÉGGONDOZÓ PROGRAMRÓL (AJTP) minden nyolcadikos diáknak és szüleiknek, ill. osztályfőnökeiknek?
(kattintson a szövegre)

- PÁLYÁZATI KIÍRÁS a 2022/2023. tanévben 8. évfolyamon tanuló diákok számára a hátrányos helyzetű, tehetséges diákok továbbtanulását segítő Arany János Tehetséggondozó Programban való részvételre
(kattintson a szövegre)

2022. szept. 23.
Új lap - 1

Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj

2022. szeptember 20-án Rinfel Mónika tanárnő a fiatalok pénzügyi tudatosságának fejlesztése terén kiemelkedő munkája elismeréseként Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díjat vett át Varga Mihály pénzügyminisztertől Budapesten, a Pénzügyminisztériumban rendezett ünnepségen.

okosanapenzzel.hu

A Pénzügyminisztérium tudósítása
Fotó: Pénzügyminisztérium

2022. szept. 23.
Új lap - 1

40. Zrínyi színházbérlet 2022-23.

2022. szept. 27.
Új lap - 1

Meghívó POK Bázisintézményi programra

Betegség miatt elmarad.
2022. szept. 27.
Új lap - 1

Álomutazás Németországba

A Német Turisztikai Hivatal Magyarországi Képviselete, valamint a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara 2022 tavaszán versenyt hirdetett „Schülerwettbewerb – meine Traumreise nach Deutschland“ címmel. A megmérettetésre fenntartható utazások tervét küldhették be a diákcsapatok. A Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium a magyarországi iskolák közül a legtöbb projektmunkával nevezett a versenyre: Bejczi Liliána, Gergály Anna és Vass Petra 10.B osztályos tanulók „Ausflug nach Deutschland” (Kirándulás Németországba) címmel prezentációt; Bakon Enikő, Bangó Luca Flóra és László Zsófia Anna 10. B osztályos tanulók „Nachhaltiger Urlaub in Deutschland” (Fenntartható utazás Németországban) címmel prezentációt; Soós Emília és Szilágyi Dalma 11.N osztályos tanulók „Sonnenuntergang in verschiedenen deutschen Städten” (Naplemente különböző német városokban) címmel prezentációt; Fehér Virág és Gál Regina10.B osztályos tanulók hasonló címmel plakátot; Nagy Bálint (2022-ben elballagott) 12.B és Pais Janka 11.A osztályos tanulók prezentációt készítettek. A tanulók és felkészítő tanáraik 2022. szeptember 19-én részt vettek a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara dísztermében tartott eredményhirdetésen, amire a 15 legeredményesebb projektmunka szerzői kaptak meghívást.
Felkészítő tanáraik: Rinfel Mónika és József Attila

Ausflug nach Deutschland
Nachhaltiger Urlaub in Deutschland
Sonnenuntergang in verschiedenen deutschen Städten


2022. szept. 28.
Új lap - 1

Megyei Atlétikai Diákolimpián Ügyességi- és Váltófutó csapatbajnokságon

Női svédváltóban:
1. helyezett: Gyenese Zsófia 9.A, Bognár Emma Zsófia 9.B, Kaszás Viktória 10.N/2, Kovács Anna Mária 12.B

2022. szept. 30.
Új lap - 1

AKTIV ISKOLA

Iskolánk ebben a tanévben részt vesz a Magyar Diáksport Szövetség "Aktív Iskola" tesztprgramjában. A program célja az iskolai sportélet színesítése, sportbarát környezet és aktívista csoport létrehozása.

Tanulói kérdőív (Aktív Iskola Program)

2022. okt. 4.
Új lap - 1

XIV. Zala Open - Autentikus-, Modern és Divattánc PAD Országos Bajnokságon

Kámán-Tóth Kata 6.N osztályos tanuló az Albatrosz Tánc Sport egyesület színeiben
- Csak táncolok című szólójával országos 3. helyezést ért el.
- Csoportos számukkal elhozhatták a magyar bajnoki címet.

2022. okt. 12.
Új lap - 1

Táncos sikerek

Iskolánk tanulóinak táncos sikerei az alábbi két linken olvashatók.

Albatrosz TSE
Gála TE

2022. okt. 17.
Új lap - 1

Múzeumpedagógiai foglalkozás

Dr. Beckné Sallay Anikó és Geráth Júlia tanárnők szervezésében az 5. N osztály tagjai múzeumpedagógiai tanórán vett részt a Göcseji Múzeumban. Az élmény- és ismeretszerző foglalkozások keretében a régész munkájával ismerkedtek meg a tanulók.

2022. okt. 17.
Új lap - 1

Múltidéző kirándulás Budapesten

A Nemzeti Örökség Intézete pályázatának keretében, dr. Beckné Sallay Anikó tanárnő szervezésében a 11.B osztály megtekintette a Kossuth teret és a Parlamentet.

2022. okt. 17.
Új lap - 1

Aranydiploma

Csiszár Mária tanárnő, gimnáziumunk korábbi matematika szakos pedagógusa 2022. október 13-án városi ünnepség keretében átvette aranydiplomáját a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. A tanárnőt, a tantestület és az egykori tanítványok nevében Schneider János igazgató úr, Kiss Zsolt igazgatóhelyettes úr és Pálovicsné Tusnády Katalin tanárnő, a matematika-informatika munkaközösség vezetője köszöntötte a jeles nap alkalmából.

Kép (Seres Péter - Foto Zalaegerszeg)

2022. okt. 17.
Új lap - 1

Pályaorientáció nap

Az iskolai pályaorientációs napon tizenhét felsőoktatási intézmény, illetve kar és képzési központ mutatkozott be a nagygimnazista osztályainknak. A kisgimnazisták számára Tóth Richárd iskolapszichológus és a Zalaegerszegi Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ munkatársai tartottak közösségépítő foglalkozásokat. A program szervezője Stárics Roland igazgatóhelyettes úr volt.

Kép (Pannon egyetem ZEK)

2022. okt. 17.
Új lap - 1

Megemlékezés az aradi vértanúkról

Geráth Júlia tanárnő szervezésében iskolai plakátkiállítás keretében emlékeztünk meg az aradi vértanúkról. A belvárosi Csány-szobornál Schneider János igazgató úr helyezett el koszorút az iskola közössége nevében.

2022. okt. 17.
Új lap - 1

Előadás az MCC Középiskolai Programjában

Stárics Roland tanár úr A Kína Népköztársaság a globális nagyhatalommá válás útján (1978-). Legek, végletek, veszélyek és tervek címmel tartott előadást a Mathias Corvinus Collegium zalaegerszegi képzési központjában. A foglalkozás keretében, több zrínyis diák részvételével miniplakátok készültek a dinamikus gazdasági fejlődés és a látványos modernizáció árnyoldalairól és veszélyeiről.

2022. okt. 18.
Új lap - 1

Az Atlétikai Diákolimpia Országos Döntőjén Ügyességi- és Váltófutó Csapatbajnokságon

Női svédváltóban:
6. helyezett: Gyenese Zsófia 9.A, Bognár Emma Zsófia 9.B, Kaszás Viktória 10.N/2, Kovács Anna Mária 12.B

2022. okt. 24.
Új lap - 1

A Bolyai Matematika Csapatverseny megyei fordulójában

5. évfolyamon
1. helyezett a MARS girls nevű csapat: Matécsa-Sergyán Mira, Répási Regina Amira, Senkó Alíz, Srágli Anna Sára
(tanáruk: Egyedné Tulok Renáta)
6. évfolyamon
1. helyezett a Matekászok nevű csapat: Bella Mátyás, Horváth Lilla, Schneider Viola, Szabó Zsombor
(tanáraik: Benke Barbara, Pálovicsné Tusnády Katalin)
7. évfolyamon
1. helyezett a 198 nevű csapat: Ágoston Bálint, Balla Botond, Gellén Mátyás István, Máté Kristóf
(tanáraik: Benke Barbara, Egyedné Tulok Renáta)
8. évfolyamon
2. helyezett az MZ/X nevű csapat: Apró Barnabás, Hegedüs Márton Márk, Jákli Illés Adorján, Zámolyi Norbert
3. helyezett a Kakaós csigák nevű csapat: Iván Vivien Zsófia, Pete Zoé Eliza, Szijártó Nóra, Szili Magda
(tanáruk: Novákné Bosits Csilla)

2022. okt. 24.
Új lap - 1

A megyei középiskolai matematikaverseny eredményei

9. évfolyamon
2. helyezett: Pulka Gergely Tamás 9.A
3. helyezett: Derűs Ádám 9.A
(tanáraik: Pálovics Róbert, Péteri Szabolcs)

10. évfolyamon
2. helyezett: Fercsák Flórián 10.A
3. helyezett: Nagy Benedek Márk 10.A
(tanáraik: Benke Barbara, Pálovics Róbert)

12. évfolyamon
1. helyezett: Gecseg Bence 12.A
2. helyezett: Hosszú Noel Zsolt 12.A
(tanáraik: Kiss Zsolt, Kovács Tibor)

2022. okt. 24.
Új lap - 1

A Gloria Victis Kárpát-medencei történelemverseny döntőjében

4. helyezett csapat: Nagy Flóra, Nádasdy-Horváth Hunor, Wrana Gergő 12.A
(tanáruk: dr. Beckné Sallay Anikó)
Nádasdy-Horváth Hunor a politikai vitában nyújtott teljesítményéért elnyerte a Területfejlesztési Minisztérium különdíját.

2022. okt. 28.
Új lap - 1

Petőfi és Arany barátsága címmel

Tóth Péter Lóránt "Versvándor" tartott igazán átütő erejű rendhagyó magyarórát a 8.N valamit a 11.A osztály tanulóinak a megyei könyvtárban. Az előadás során a költőóriások verseibe, valamint levelezésébe és magánéletébe is bepillantást nyerhettünk, páran a pódiumon is részeseivé váltak a nagyszerű produkciónak. A hálás zrínyis közönséget Takács Aliz és Karáth Anita tanárnők kísérték el.

2022. nov. 2.
Új lap - 1

Egyetemlátogatás

A 12.C osztály tagjai Pethőné Choma Anita tanárnő szervezésében a Pannon Egyetem zalaegerszegi kampuszán pályaorientációs programon vettek részt.

2022. nov. 3.
Új lap - 1

Fogadóórák

Az 5-12. osztályok számára: nov. 8. (kedd) 17.00-19.00
Terembeosztás

2022. nov. 4.
Új lap - 1

Beiskolázási tájékoztatók a 2023/24. tanévre

2022. november 17. (csütörtök) 16:30-tól: 5 évfolyamos képzések felvételi tájékoztatója
2022. november 22. (kedd) 16:30-tól: Arany János Tehetséggondozó Program felvételi tájékoztatója
2022. november 25. (péntek) 15:00-tól: 8 évfolyamos képzés felvételi tájékoztatója
Várjuk az érdeklődő diákokat és szülőket!
LÉGY TE IS ZRÍNYIS!
Várunk novemberi beiskolázási tájékoztatóinkon!
Amíg szüleid a hasznos technikai információkat hallgatják,
Te diákjaink és tanáraink révén bepillantást nyerhetsz a gimnázium életébe.
SZÁMÍTUNK RÁD IS!
Információk itt olvashatók

2022. nov. 7.
Új lap - 1

A Náboj nemzetközi fizikaversenyen

Senior kategóriában
a nemzetközi mezőnyben 11., a magyarországi mezőnyben 4. helyezett csapat:
Horváth Zsóka 11.N, Hosszú Noel Zsolt 12.A, Sági Kornél Ábel 11.A, Schneider Dávid 12.N, Tar Marcell 12.B
(tanáraik: Dr. Bóbics Lilla, Kovács Tibor, Kulcsárné Jordán Ildikó)

Junior kategóriában
a nemzetközi mezőnyben 22., a magyarországi mezőnyben 7. helyezett csapat:
Bednárik Botond 10.N/2, Fercsák Flórián 10.A, Kaszás Viktória 10.N/2, Toplak Ágnes 10.N/2, Wrana Ákos 10.A
(tanáruk: Pálovics Róbert)

2022. nov. 7.
Új lap - 1

A Pénzmesterek verseny országos döntőjében

Nyugdíjpénztár kategóriában
2. helyezett: Kiss Botond Attila 11.N
A legjobb esszéíró kategóriában elért 3. helyezéséért különdíjban részesült.
(Tanára: Rinfel Mónika)

2022. nov. 7.
Új lap - 1

Röplabda Diákolimpia "A" kategória megyei döntő

Lányok
2. helyezett: Altinger Laura 9.A, Balogh Eszter Hanna 9.N, Dala Ramóna 9.A, Horváth Zsóka 11.N, Komády Zsófia 11.B, Kováts Dorottya 12.N, Lázár Emma 10.N/2, Nagy Flóra 12.A, Suder Zsófia Anna 9.A, Szilágyi Édua 12.A, Vass Petra Krisztina 10.B, Vitkovics Vanda 10.N/2.
Felkészítő: Novákné Bosits Csilla

Fiúk
2. helyezett: Bagonyai Botond Mátyás 11.B, Bednárik Botond 10.N/2, Csalló András 11.A, Cseresnyés Levente 10.A, Gecseg Bence 12.A, Lukács Róbert 12.A, Pető Vilmos Balázs 12.A, Pusztai Lóránt 12.A.
Felkészítő: Novákné Bosits Csilla

2022. nov. 7.
Új lap - 1

A Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium idén a 20. helyen végzett
a HVG által összeállított 100 legjobb középiskola rangsorában.

A rangsor 754 középiskola adatait veszi figyelembe, az országos kompetenciamérés, a rendes érettségi vizsgák és a magyarországi felsőfokú felvételi pontszámok alapján állapították meg a sorrendet a készítők. Intézményünk hagyományosan jól szerepel tanulmányi versenyeken.
A kiadvány kimutatása szerint az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen döntőbe jutott diákok száma alapján 2. helyezést értünk el fizikából, 5. helyezést matematikából és 7. helyezést biológiából.
A felvételi pontszámok rangsorában a 6., a matematika érettségi rangsorában 9. helyen szerepel iskolánk. A kiadvány kiemeli gimnáziumunk tanulóinak jó eredményét a matematika és a történelem emelt szintű érettségi vizsgákon.
Köszönjük a diákok, pedagógusok, szülők és iskolai dolgozók áldozatos munkáját, együttműködését!

2022. nov. 11.
Új lap - 1

Osztálykirándulások tablóiból kiállítás

A tavalyi osztálykirándulásokról készült tablókból nyílt kiállítás a Borbás-galérián. A kiállítást Dienes Gyula tanár úr nyitotta meg Kovács Zsófia (12.B) közreműködésével.

Képes beszámoló

2022. nov. 11.
Új lap - 1

Gólyaavató

A 9.A osztály által szervezett jó hangulatú, ügyességre és ötletességre építő, közösségkovácsoló gólyaavatót a 9/Ny.B osztály nyerte, így jövőre ők lesznek a szervezők.

Bővebb képes beszámoló

2022. nov. 11.
Új lap - 1

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztünk

Az 1956-os forradalom és szabadságharcról megemlékező iskolai műsort Gergelics Zsolt tanár úr osztálya, 11.A adta Karáth Anita tanárnő szervezésében. A forgatókönyvet Simon Lolita készítette, az emlékezetes műsor fénypontja Varga Barnabás gitárszólója volt. Hangmérnök Horváth Bálint, színpadképért Pais Janka volt a felelős.
Képes beszámoló
Kép (Gál Regina 10.B)

2022. október 23-án Schneider János igazgató úr helyezett el koszorút az iskola közössége nevében az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésére emlékező városi ünnepi rendezvényen.
Kép: (Seres Péter - Fotó Zalaegerszeg)

2022. november 4-én az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésére emlékező gyásznapi városi műsort gimnáziumunk és a Kölcsey-gimnázium diákjai adták. Takács Bálint Tollas Tibor Túlélők című versét szavalta el, míg József Áron és Keresztes Gergő Bendegúz énekes-hangszeres műsorszámot mutatott be ifjabb Horváth Károly népzenekutató és Gyutainé Kiss Gabriella tanárnő felkészítésében. A városi rendezvény főszervezője – a polgármesteri hivatallal együttműködve – Stárics Roland történelemtanár volt.
A ZTV tudósítása
Képes beszámoló
Kép: (Seres Péter - Fotó Zalaegerszeg)

2022. nov. 14.
Új lap - 1

A 2. Kárpát-medencei Földrajz- és Földtudományi Versenyen (FÖCIK)

11. helyezett csapat:
Hegedüs Máté Mihály, Nagy-Kövi Balázs, Ruzsics Bálint 10.A
(tanáruk: Stárics Roland)

2022. nov. 14.
Új lap - 1

Táncos sikerek

Kiskunhalason rendezte meg november 12-én Magyar Táncsport Szövetség a Junior Tíztánc -és a Felnőtt Latin Ranglistát. Iskolánk tanulói ismét remekeltek:
Beke Mátyás- Darabos Emma páros Junior 10tánc ranglista bajnokai lettek, a Salamon Sára - Barkaszi Bálint duó felnőtt korosztályban 46 párosból a 11. helyen végeztek.

2022. nov. 15.
Új lap - 1

Asztalitenisz diákolimpia B kategória megyei forduló

4. helyezett:
Horváth Lilla 6.N
Testnevelő: Horváth-Tóth Ildikó

2022. nov. 15.
Új lap - 1

Pénzmesterek verseny díjátadója

2022. november 4-én a Pénzügyminisztériumban került sor a Pénztárszövetség által szervezett Pénzmesterek verseny díjátadó ünnepségére. Kiss Botond Attila Nyugdíjpénztár kategóriában 2. helyezést, a legjobb esszéíró kategóriában pedig 3. helyezést ért el. A sikeres szerepléséért járó díjat a Pannónia Nyugdíjpénztár képviselőjeként iskolánk egykori diákja, Árkovics István adta át, a Pénzügyminisztérium pedig különdíjban részesítette a legjobb esszéírókat.
(A kép forrása: Pénzügyminisztérium)

2022. nov. 17.
Új lap - 1

Kiállítás a magyar szentek emléknapja alkalmából

2022. november 10-én „Hit, Haza, Megmaradás” címmel plakát- és makettkiállítás nyílt a gimnázium kis aulájában a 6.N osztály diákjainak – tanórán és házi feladat formájában, csoportmunkában készített – alkotásaiból. A bemutató egy olyan időutazásra hívja az érdeklődőket, ami a nomád, vándorló életmód és a pogány hitvilág jellegzetességeitől indulva, a kalandozások időszakán át az Árpád-ház koráig tart, magába foglalva a középkori magyar szentek életútját és az önálló magyar államiságot megtestesítő koronázási jelvényeket. A kiállítás november hónap végéig tekinthető meg a gimnázium kis aulájában. A fotón a megnyitón közreműködők: Jakab Milán, Rétai Júlia, Sőtér Jázmin Sára és Varga Zsófia és Stárics Roland igazgatóhelyettes úr (a kiállítás ötletadója és szervezője)
A Zalai Hírlap tudósítása
A Zalaegerszeg c. újság tudósítása
Képes beszámoló

2022. nov. 22.
Új lap - 1

Pro Geographia oklevél

2022. november 19-én Stárics Roland igazgatóhelyettes úr a Magyar Földrajzi Társaság fennállásának 150. évfordulója alkalmából, a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében rendezett jubileumi emlékülésen Pro Geographia oklevelet vett át a Társaság elnökétől dr. Lóczy Dénes úrtól. A földrajz és geográfus szakma egyik legrangosabb kitüntetése a földrajztudományok, a földrajzpedagógia, a tudományszervezés és a magas színvonalú tudomány népszerűsítés területén elért jelentős eredmények, valamint a Magyar Földrajzi Társaság érdekében végzett önzetlen munkásság elismeréseként a Társaság tagjai és az együttműködő intézmények számára adható. 1990 óta minden évben 4-6 fő részesül az elismerésben.

2022. dec. 6.
Új lap - 1

Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny

2022. november 30-án díjaztuk a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny körzeti fordulóján helyezést elért diákjainkat.
A díjazott csapatok:
5. évfolyam
4. helyezett: Zrínyis fiúk (Fitos Bendegúz, Hajba Mihály, Hír Zsombor György, Mátyás Ciprián)
6. helyezett: Cukorka Malacka (Mátécsa-Sergyán Mira, Németh Abigél, Németh Hanna, Méhes Anna)
Felkészítő tanáruk: Geráth Júlia

6. évfolyam
4. helyezett: A négy nyelvőr (Sali Dávid, Schneider Viola, Öveges Viktória, Horváth Regina)
Felkészítő tanáruk: Bertók Éva

7. évfolyam
2. helyezett: Szia Uram! (Máté Kristóf, Ferencz Beatrix, Borbély Dániel, Ágoston Bálint)
A csapat bejutott az országos döntőbe.
Felkészítő tanáruk: Karáth Anita
4. helyezett: Aranyeszűek (Németh Alexandra, Proszenyák Léna, Tóth Bíborka, Ughy-Szabó Réka)
Felkészítő tanáruk: Geráth Júlia

8. évfolyam
4. helyezett: Szótündérek (Kiss Anna, Szili Magda, Tóth Abigél, Szijártó Nóra)
Felkészítő tanáruk: Karáth Anita

9. évfolyam
2. helyezett: 2 szoknya, 2 nadrág (Fehér Anna Franciska, Karsai Kristóf, Peresztegi-Szakály Bálint, Primusa Flóra)
Felkészítő tanáruk: Geráth Júlia
A díjakat Schneider János igazgató úr és Takács Aliz tanárnő, a verseny helyi szervezője adták át.
Képes beszámoló

2022. dec. 7.
Új lap - 1

Karácsonyi koncert

2022. dec. 13.
Új lap - 1

Mikulás-túra

Az 5.N és a 10.B osztályok Tulok Renáta tanárnő és József Attila tanár úr kíséretében 2022. december 9-én az Izsák Imre Általános Iskola által szervezett Mikulás-túrán vettek volna részt a Csácsi-hegyen. Az esős idő miatt a túra elmaradt, ám a két osztály egy kellemes délelőttöt töltött az Izsák-iskolában: Az ötödikesek és tizedikesek vegyes csapatokban vetélkedtek, a nagyobbak meséltek az iskola végzőseinek a középiskolai életről, majd nagy örömmel fogadták a csácsi Mikulás érkezését. Köszönjük Herkliné Ebedli Gyöngyi intézményvezető asszony és Gál Edina intézményvezető-helyettes asszony, valamint az Izsák-iskola munkatársainak előzékeny segítségét!
Mikulás köszöntése (videó, google drive link)

2022. dec. 14.
Új lap - 1

Táncos siker

Hétvégén december 11-én rendezte meg a Magyar Táncsport Szakszövetség Autentikus-, Modern és Divattánc szakága a Magyar Bajnokságot Budapesten. Az Albatrosz TSE táncosa a Zrínyi Miklós Gimnázium 12.A osztályos tanulója Hári Anna két ízben is bizonyította, hogy az ország legjobb táncosa. Szólójával és duett párjával - Németh Lilivel - is Magyar Bajnok lett, ezzel is pontokat gyűjtve a továbbtanuláshoz.

2022. dec. 14.
Új lap - 1

R & J 2x

Rómeó és Júlia kétszer…címmel különleges kiállításmegnyitó előadás részesei voltak a zrínyisek, hiszen a 7. N osztály a 10.A-val „ kollaborálva” a „dzsungel” aulájában figyelemfelhívó pillanatok keretében nyitotta meg az új tárlatot. A Shakespeare-mű nagy népszerűségnek örvend mindkét korosztály esetében, ezt bemutatandó kerültek ki a témazáró projektfeladatok: a társasjátékoktól a könyvajánlóig. A rögtönzött vásári forgatag élén Máté Kristóf, Martonics Armand és Kaj Huba keltett feltűnést és invitálta fennhangon trombita –és dobszólóval a közönséget megnézni a kiállítást. A tizedikesek közül Hosszu Laura Ilona írt modern hangvételű alkalmi prológust. A kiállításmegnyitót ezután igazi reneszánsz hangulattal fűszerezte a hetedikes lányok varázslatos körtánca, melyet Knausz Noémi és Gombos Kata koreografált. A szólótánc Rómeója Ruzsics Bálint, Júliája pedig Langstadler Míra volt a tizedikesek képviseletében, zárásként pedig Buzu András (7.N) verselt. A kiállítás anyagát a tizedikes lányok rendezték be ízlésesen, további különleges látványelemekről Dervalics Anna (7.o.) gondoskodott. A kiállításmegnyitó zenei lelkiismerete Ferencz Beatrix (7.o.) volt. A kiállítás Karáth Anita tanárnő szervezésében valósult meg.
Zalai Hírlap tudósítása

2022. dec. 15.
Új lap - 1

Tölgyesné Kovács Katalin tanárnő Rátz Tanár Úr Életműdíjban részesült

Tölgyesné Kovács Katalin tanárnő 2022. december 12-én a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében rangos elismerést vehetett át. A kémia és a biológia tantárgy keretében végzett kiemelkedően eredményes tehetséggondozó munkájáért és sokoldalú publikációs tevékenységéért Rátz Tanár Úr Életműdíjban részesült. Gratulálunk!
A méltatás ünnepélyes szövege a díj honlapján
Zalai Hírlap tudósítása

2022. dec. 16.
Új lap - 1

Gratulálunk az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyek (OKTV)
2. fordulóiba jutott tanulóinknak és felkészítő tanáraiknak.

Tájékoztató

2022. dec. 19.
Új lap - 1

Karácsonyi üdvözlet

2022. dec. 20.
Új lap - 1

Az osztályozóvizsgák időpontja: 2023. január 16-17.

A vizsgázók vegyék fel a kapcsolatot a vizsgáztató tanáraikkal!
A vizsgázók névsora, a vizsgák terem- és időbeosztása
Itt olvasható (frissítve 2022.12.21.)
A szóbeli vizsga időpontját a vizsgabizottság közli a vizsgázóval az írásbeli vizsga előtt!

2022. dec. 21.
Új lap - 1

Karácsonyi koncert

2022. december 15-én iskolánk kórusai, hangszeres és énekes szólistái, versmondói és tanárai ünnepi koncertet adtak Gyutainé Kiss Gabriella tanárnő szervezésében a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

Képes beszámoló
2022. dec. 21.
Új lap - 1

Karácsonyi műsor

2022. december 21-én iskolánk 11.B osztálya a képzeletbeli Disney család életén keresztül elevenítette fel a karácsonyi készülődés időszakát osztályfőnökük, dr. Beckné Sallay Anikó tanárnő és magyartanáruk, Bajnóczy Zoltán tanár úr közreműködésével. A műsor forgatókönyvét Kovács Eszter Virág írta, aki a jelenetek részletes kidolgozásában is részt vett, illetve az előadásban Szörnyellaként is láthattuk. Walter és Lillian Disney szerepét Oszterman Ákos és Gaál Anna, a lányokét pedig Szabó Dorina és Komády Zsófia játszották. Az előadás végén ünnepélyes keretek között köszöntöttük két nyugalmazott kollégánkat, a Rátz Tanár Úr Életműdíjban részesült Tölgyesné Kovács Katalin tanárnőt és a Zalaegerszegért-díjas Németh László tanár urat.

Képes beszámoló
2022. dec. 21.
Új lap - 1

Matematika versenyek díjátadója

Eredményesen szerepelt diákjainkat köszöntöttük iskolai keretek között.

2022. dec. 23.
Új lap - 1

Németh László tanár úr Zalaegerszegért díjban részesült

Németh László, iskolánk nyugalmazott pedagógusa, igazgatóhelyettese 2022. december 16-án Zalaegerszegért-díjat vett át Balaicz Zoltán polgármester úrtól és Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter úrtól a város dísztermében.
A tanár úr 1975-től 2021-ig tanított gimnáziumunkban. Nevéhez kötődik számos versenysiker, tehetséggondozó szakkör, az Arany János Tehetséggondozó Program iskolai koordinálása és a Zrínyi Miklós Gimnáziumért Alapítványban végzett odaadó munka. Gratulálunk!
Kép (Seres Péter)
Tudósítások a díjátadóról:
zalaegerszeg.hu
Zalai Hírlap tudósítása

2023. jan. 9.
Új lap - 1

A Zrínyi Miklós Gimnáziumért Alapítvány
és a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium
2023. február 3-án tartja

29. alapítványi bálját

a gimnázium tornatermében.

Részletes tájékoztató

Köszönjük a jelentkezéseket!
Minden hely ELKELT.
A jegyek január 30-tól átvehetők a titkárságon!

2023. jan. 13.
Új lap - 1

A középfokú írásbeli felvételi vizsgák rendje
a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnáziumban

A vizsga időpontja: 2023. január 21. szombat

9.30-9.50: A tanulók érkezése és terembe kísérése.
A személyazonosság ellenőrzése fényképes igazolvány alapján történik.

9.50-10.00: A diákok tájékoztatása az alábbiakról:
A kijavított dolgozatokat 2023. január 27-én 8.00 és 16.00 óra között lehet megtekinteni.
A javítási-értékelési útmutatók a www.oktatas.hu honlapon megtekinthetők.

10.00-10.45: A magyar nyelvi feladatlap kitöltése.
A tanulók kék vagy fekete tintával dolgozhatnak.

10.45-11.00: Szünet a felvételiző diákok számára.
A szünetben enni, inni a teremben lesz lehetőség.

11.00-11.45: A matematika feladatlap kitöltése.
A felügyelő tanár felhívja a tanulók figyelmét arra, hogy a dolgozat megírásakor a rajzokat ceruzával, minden egyéb írásbeli munkát kék vagy fekete színű tintával kell elkészíteni, és az azonosításhoz szükséges adatokat (tanuló neve, születési ideje) írják fel a feladatlapra.

A kísérő szülők a felvételizőket csak a bejáratig kísérhetik,
az iskola épületébe NEM léphetnek be!

A felvételizőket az iskola főbejáratánál kollégáink és diákjaink várják, majd a terembe kísérik őket.
A 4. osztályosok vizsgatermei:
I. emelet: 20, 22, 23, 26
A 8. osztályosok vizsgatermei:
II. emelet 30, 31, 32, 34, 36, 38

• Ha a vizsgán a tanuló önhibáján kívül nem tud megjelenni, akkor a szülő kérésére 2023. január 31-én 14 órától pótló vizsgát tehet.

Sikeres felvételi vizsgát és jó egészséget kívánunk!
Schneider János
igazgató sk.

2023. jan. 16.
Új lap - 1

A kosárlabda diákolimpia országos elődöntőjében („A” kategóriában)

2. helyezett csapat, összesítésben országos 9-16. helyezett:
Hosszú Náthán Vilmos 9/Ny.B, Simon Dávid 9.A, Nagy Zalán Balázs 9.N, Döbrentei Bulcsú 10.A, Gyimes Áron 10.A, Novák-Téglás Patrik 10.A, Lovas-Bán Barnabás 10.B, Petrényi Marcell 10.B, Horváth Bálint 10.N/2, Lakatos Benkő 11.B, Salamon Bálint 11.B, Balázs Zalán 12.N, Schneider Dávid 12.N
(felkészítő tanáruk: Szekér Gábor)

A B33 félpályás kosárlabda megyei döntőjében

2. helyezett csapat: „Zrínyi 1.”
Döbrentei Bulcsú 10.A, Gyimes Áron 10.A, Novák-Téglás Patrik 10.A, Horváth Bálint 10.N/2

3. helyezett csapat: „Zrínyi 2.”
Hosszú Nátán Vilmos 9/Ny.B, Lovas-Bán Barnabás 10.B, Lakatos Benkő 11.B, Salamon Bálint 11.B
(felkészítő tanáruk: Szekér Gábor)

2023. jan. 20.
Új lap - 1

A megyei középiskolai matematikaversenyen

9. évfolyamon
2. helyezett: Pulka Gergely Tamás 9.A
3. helyezett: Derűs Ádám 9.A
(tanáraik: Pálovics Róbert, Péteri Szabolcs)

10. évfolyamon
2. helyezett: Fercsák Flórián 10.A
3. helyezett: Nagy Benedek Márk 10.A
(tanáraik: Benke Barbara, Pálovics Róbert)

12. évfolyamon
1. helyezett: Gecseg Bence 12.A
2. helyezett: Hosszú Noel Zsolt 12.A
(tanáraik: Kiss Zsolt, Kovács Tibor)


www.zmgzeg.edu.hu
Látogatók 2020. jan. 1. óta
(Pageviews: a megnyitott oldalak száma)
Flag Counter