Tárgy:                              Programozó csapatversenyek középiskolás diákok számára

 

 

 


 

A Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete (MAVE-http://eestec.hu) szakmai versenyeket hirdet a tavaszi félévre, melyekre középiskolások jelentkezését is szeretettel várjuk. Valamennyi verseny előkészítésében részt vesznek egyetemi hallgatók Budapest négy nagy egyeteméről, doktoranduszok és egyetemi oktatók. Egyesületünk egyik fontos célja, hogy a hallgatók számára a természettudományos és informatikai pályákat minél közelebb hozzuk, s lehetőséget adjunk az érvényesülésükhöz.

 

A versenyek plakátjait a http://eestec.hu/plakatok címen találja meg. 

Versenyeink ismertetői

BeeSmarter - Mobil Programozó Csapatveresny - http://beesmarter.org

A BeeSmarter Mobil Programozó Csapatversenyen a ma két legelterjedtebb mobiltechnológiának programozásában mutathatják meg tudásukat a diákok (Android és iOS). A kétfordulós versenyben külön középiskolás kategóriát indítunk. Az első forduló során egy interneten keresztül beküldhető feladatot kell megoldaniuk, melyre egy hétvége áll a csapatok rendelkezésére. A feladatban próbára tesszük a jelentkező csapatok tudását egy elgondolkodtató feladvánnyal. A csapatoknak egy kódot kell beküldeniük, mely az adott feladatot megoldja, s melyet számítógéppel értékelünk ki.
A legjobban szereplő 10 középiskolás csapat számára egy 12 órás, tanulással is egybekötött döntőt hirdetünk, melyen egy általunk megadott feladatra kell programot készíteniük a diákoknak, melyben a kísérő tanárok is segítséget nyújthatnak. A legjobb csapatokat és kísérőtanáraikat díjazzuk. A versenyt a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Karával közösen rendezzük. Jelentkezni 2013. január 31-ig lehet a verseny oldalán (http://beesmart er.org).



Programozz környezettudatosan! - http://progverseny.itk.ppke.hu

A Pázmány "Programozz Környezettudatosan" elnevezésű hosszútávú versenyére is szeretnénk felhívni a figyelmet, mellyel az egyetem a hatékony programírásra való figyelmet próbálja felhívni egy játékos és elgondolkodtató feladványon keresztül, melynek megoldásait március közepéig lehet beküldeni. Ez az egyetem saját rendezése, de hasznosnak érezzük szélesebb körben való megismertetését, középiskolások körében lehet jó kiindulópont az egyetemi versenyekhez. Jó felkészülési lehetőséget nyújt az egyesületünk legnagyobb programozási versenyére, a Challenge24-re.



Challenge24 - 24 órás Nemzetközi Programozó Verseny - http://ch24.org

Idén 13. alkalommal rendezünk meg a 24 órás Nemzetközi Programozó Versenyt, melyet az elmúlt 12 évben a BME-n rendeztünk meg. A Challenge24 Magyarország és Európa legnagyobb, de az egész világon jelentős, technológiafüggetlen programozó versenye, mely nehéz és elgondolkodtató feladatairól híres. Középiskolás diákok számára különösen nehéz a megmérettetés, melyen a legjobb 100 csapat közé bekerülni is igazán nagy teljesítmény. Az egyetemen és később a munkahely keresésnél is jelentős előnyt jelent a versenyen való részvétel. Az egyetemen kreatív gondolkodásra sarkall és különböző tudományágakban való általános jártasságot. A legtöbb munkáltató a r észtvevőkben a problémaközpontú gondolkodású embert látja meg, mely egy jelentkezésnél helyzeti előnyt jelent. A legjobb diákok számára bátran lehet a versenyen való részvételt javasolni, mivel néhány feladat megoldásával is már készülhetnek az egyetemista éveik egyik meghatározó nemzetközi versenyére. A verseny feladatait úgy építettük fel, hogy minden programozási feladatban 10 egyre nehezedő feladatot kell végrehajtani. Az első bemenetek viszonylag egyszerűek, amivel sikerélményhez juthat bármely induló csapat, a nehezebb feladatokon már többet kell gondolkodni. A verseny hivatalos nyelve angol, jelentkezni 2013. február 21-ig lehet az alábbi címen: http://ch24.org

A MAVE, az EESTEC (Electrical Engineering Students' European Association) egyik alapítója tagszervezete volt 1986-ban. A nemzetközi egyesületről és programjairól itt találhat további információkat: http://eestec.net